Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 20.05.2019, că specialiștii marii unități de rachete aparținând Armatei 49 arme întrunite au trecut la regimul de exploatare de vară toate complexele operativ-tactice Iskander-M din dotare.

 

În timpul activităților, pe fiecare unitate de tehnică au fost efectuate aproximativ 100 de operațiunii tehnice, fiind utilizate peste 1,5 tone de ulei de motor și de transmisie, precum și aproximativ 300 de kilograme de vaselină.

 

Pe lângă acestea, în marile unități și unități militare ale Armatei 49 au fost pregătite pentru noua perioadă de instrucție, care începe la 01 iunie, tancurile T-72B3, transportoarele blindate BTR-82A, tunurile autopropulsate Msta-S, lansatoarele multiple de proiectile reactive Grad-M și Tornado-G, precum și alte categorii de tehnică.

 

Înaintea începerii noii perioade de instrucție, va avea loc o revistă de front cu echipamentele militare, la care vor fi evaluate rezultatele muncii prestate.

 

În total, la activitățile de pregătire a tehnicii militare pentru exploatarea la temperaturi ridicate au participat peste 3.000 de militari din cadrul Regiunii Militare Sud.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În toate marile unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud au fost efectuate în această lună activități de trecere a tehnicii militare la regimul de exploatare de vară.

Alături de pregătirea poligoanelor și a bazei tehnico-materiale, activitățile sunt specifice pentru începerea perioadei de instrucție de vară, care va dura până la 31.11.2019.

Complexele de rachete operativ-tactice Iskander-M aparțin Brigăzii 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol. În cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud se mai află două brigăzi de acest tip, respectiv Brigada 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite Vladikavkaz și Brigada 464 Rachete – Znamensk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk.

Ultima dintre acestea, Brigada 464 Rachete – Znamensk din Regiunea Astrakhan se află în curs de operaționalizare.

20 mai 2019
 F.Rusă: Complexele Iskander-M din RM Sud au fost pregătite pentru exploatarea de vară

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE