05 octombrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

 

     Șeful de stat major al Armatei 15 cu destinație specială a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Anatoli Nestechuk, a declarat, pe 05.10.2019, în cadrul unei emisiuni a postului de radio Ecoul Moscovei, că, în cazul activării sistemului de avertizare asupra unui atac cu rachete, conducerea superioară a statului va avea la dispoziție câteva zeci de minute pentru a lua o decizie privind executarea unui atac nuclear de răspuns.

 

     “Durata zborului unei rachete este diferită, în funcție de direcția în care se deplasează, de modul în care zboară. Aceasta necesită o voință foarte puternică pentru a lua o decizie rapidă. Dar, în general, timp este destul. Nu este vorba de minute, nici de zeci de minute, ci chiar mai mult de zeci de minute, ca să spun așa”, a precizat Nestechuk.

 

     Acesta a mai adăugat, că Forțele Aerospațiale ruse propun continuarea construcției stațiilor radar de avertizare privind atacurile cu rachete, și în noul program de înzestrare cu armament după 2025.

 

     Autoritățile ruse au subliniat, în mai multe rânduri, că armele nucleare reprezintă doar un mijloc de apărare. Teoretic, Moscova ar putea executa un atac nuclear, dar numai ca răspuns. Potrivit declarațiilor președintelui rus, Vladimir Putin, o astfel de soluție poate fi adoptată, în cazul în care sistemul de avertizare asupra unui atac cu rachete nu numai că a înregistrat lansarea unei rachete, dar a și emis o prognoză privind traiectoria zborului acesteia și durata estimată pentru lovirea teritoriului rus de către ogivele nucleare.

 

     În această săptămână, șeful statului rus a declarat că situația de securitate din lume s-a înrăutățit, după ce SUA s-au retras din Tratatul privind interzicerea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune. În același timp, V.Putin și-a exprimat încrederea că, atâta timp cât Statele Unite nu au luat o decizie finală privind desfășurarea de rachete în Asia, există posibilitatea de a rezolva situația.

 

     Comentariu remnmilitaryblog.com: Armata 15 cu destinație specială – Moscova aparține Trupelor Cosmice din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Declarația șefului de stat major al acestei armate a fost făcută în contextul sărbătoririi, pe 04 octombrie, a Zilei Trupelor Cosmice.

 

     În subordinea Armatei 15 se află Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete al Federației Ruse. În compunera acestuia există 13 noduri radiotehnice, dotate atât cu stații de radiolocație de tip vechi: Dnepr, Daryal și Volga, dar și cu stații moderne de tip Voronezh, în diverse versiuni, care funcționează în paralel.

 

     În urmă cu câteva zile, Ministerul rus al Apărării a anunțat că noi stații de tip Voronezh vor fi instalate în Republica Komi și Regiunea Murmansk, până în anul 2022, și în Peninsula Crimeea, până în 2024.

 

F.Rusă: Declarații ale unuia dintre responsabilii în avertizarea timpurie privind un atac cu rachete   

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE