Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 25.04.2019, că echipaje ale complexelor de coastă BalBastion și Bereg aparținând marilor unități de rachete și artilerie ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) participă la un exercițiu tactic în poligoane din Crimeea și Ținutul Krasnodar.

 

Exercițiul se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN și în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

 

În etapa inițială a exercițiului, efectivele divizioanelor au desfășurat un complex de activități de instrucție privind alertarea subunităților, scoaterea tehnicii din parcuri, executarea de marșuri în raioanele de concentrare și transferul în poligoanele de pregătire pentru luptă.

 

În etapa următoare a exercițiului, echipajele de pe tehnica de luptă se vor deplasa în raioanele indicate pentru efectuarea tragerilor de luptă, unde vor pregăti complexele de rachete și artilerie pentru luptă, vor executa tragerile și vor schimba pozițiile de foc după acestea.

 

În etapa finală a exercițiului, vor fi îndeplinite misiuni cu divizioanele pentru acoperirea grupărilor navale ale flotei pe mare.

 

Echipajele desfășoară în prezent misiuni de descoperire cu stațiile de radiolocație a țintelor de la suprafața apei, de transmitere a datelor obținute la punctele de comandă, de efectuare a indicării țintelor și de executare ulterioară a lansărilor de rachete și tragerilor de artilerie asupra unor ținte navale.

 

La exercițiu participă peste 300 de militari și aproximativ 50 de unități de tehnică militară și specială.

 

Comentariul remnmilitaryblog.com: În structura Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN se află două brigăzi de rachete și artilerie de coastă, respectiv Brigada 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa și Brigada 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevatopol.

Brigada 11 Rachete și Artilerie de Coastă include un divizion de complexe de rachete Bastion,un divizion de complexe de rachete Bal și un divizion de complexe de artilerie Bereg.

În organica Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevatopol se află tot trei divizioane (două cu complexe de rachete mobile Bastion și Bal și unul cu complexe staționare Utes).

La exercițiul tactic desfășurat în poligoane din republica Crimeea și Ținutul Krasnodar participă subunități din ambele brigăzi de rachete și artilerie de coastă ale FRMN.

25 aprilie 2019
 F.Rusă: Divizioanele de rachete și artilerie de coastă ale FRMN participă la un exercițiu tactic

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE