Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Pe 27.03.2019, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a executat, în poligoane navale de pregătire pentru luptă, trageri de artilerie asupra unor ținte navale și mine plutitoare.

 

De asemenea, în cadrul unui exercițiu naval de pregătire antidiversiune, marinarii au desfășurat activități de distrugere a diversioniștilor submarini ai adversarului convențional, întrebuințând aruncătoare de grenade și grenade de mână de la bordul navei.

 

Următoarea etapă de pregătire pentru luptă a echipajului navei de patrulare Vasili Bykov va consta în desfășurarea de misiuni potrivit destinației, înclusiv în compunerea grupărilor navale tactice.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasili Bykov este prima navă Proiect 22160 și a fost introdusă în dotarea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk la sfârșitul anului 2018.

De la începutul anului 2019, nava a fost foarte activă, iar activitățile acesteia au fost foarte mediatizate de către reprezentanții ruși. Echipajul navei a executat misiuni speciale de curs K-1 (pregătirea navei pentru marș) și K-2 (activități individuale pe mare).

Nava este una din cele 14 platforme ale FRMN purtătoare de complexe de rachete de tip Kalibr.

Datele principale despre nava de patrulare Vasili Bykov:

– Comandant: căpitan rang III Igor Dubovik; 

– Număr de bord: 368;

– Număr de uzină: 161;

– Data începerii construcției: 26.02.2014;

– Data lansării la apă: 28.08.2017;

– Data introducerii în dotare: 20.12.2018.

În total, pentru dotarea FRMN vor fi produse șase nave Proiect 22160. Cea de-a doua navă, Dmitri Rogachev, se află în teste la Novorossiysk, și va fi introdusă în dotare în prima parte a anului 2019. Cea de-a treia navă, Pavel Derzhavin, a fost lansată la apă, pe 21.02.2019, la Șantierul Naval din Kerci.

Este interesant de remarcat faptul că, în cadrul Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim, va fi format un grup tactic separat cu cele șase nave de patrulare. În organica brigăzii se mai află un grup tactic de nave antisubmarin și un grup tactic de dragoare.

27 martie 2019
 F.Rusă: Echipajul navei de patrulare Vasili Bykov a FRMN a executat trageri de artilerie

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE