Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.04.2019, în timpul unui exercițiu tactic de zbor desfășurat în Regiunea Astrakhan, avioane de vânătoare-bombardament Su-34 au întrebuințat, pentru prima dată mijloacele moderne de război electronic Khibina.

 

“Potrivit misiunii de zbor, echipajele avioanelor Su-34 au folosit sistemele moderne de suprimare radioelectronică Khibina, creând ținte false pentru sistemele de apărare antiaeriană de la sol ale adversarului convențional, ascunzând astfel locația lor reală, precum și a avioanelor MiG-31BM în spațiul aerian”, se arată în comunicatul de presă.

 

Ulterior, avioanele de vânătoare au respins un atac aerian masiv cu rachete, întrebuințând rachete din clasa aer-aer.

 

Pe 16 aprilie, 16 avioane ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Centru (14 avioane de vânătoare MiG-31BM în Ținutul Perm și două avioane de vânătoare-bombardament Su-34 din Regiunea Chelyabinsk) au fost redislocate în Regiunea Astrakhan, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor planificat.

 

La aceste manevre, care vor dura până pe 20 aprilie, participă aproximativ 100 de persoane din cadrul personalului navigant și tehnic.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează în prezent complexul multifuncțional de război electronic cu bazare aeriană Khibina sau Khibinyîn trei versiuni:

– L-175V Khibiny-10V: pentru bombardierele Su-34;

– L-265V Khibiny-10M: pentru avioanele de vânătoare Su-35S;

– Khibiny-U: pentru avioanele de vânătoare Su-30SM.

Complexul Khibiny-U diferă de cele două complexe anterioare prin faptul că se integrează în corpul aeronavei și nu este amplasat în containere exterioare.

Singura diferență dintre versiunile Khibiny-10V și Khibiny-10M constă în modul de prindere al containerului suspendat. Acest lucru se datorează designului diferit al aripilor avioanelor Su-34 și Su-35S.

Avioanele Su-34 ale Regiunii Militare Centru au întrebuințat pentru prima dată containerele de război electronic deoarece sunt introduse recent în înzestrare.

18 aprilie 2019
 F.Rusă: Eerciții aeriene cu avioane de bombardament Su-34 în RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE