Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 21.05.2019, echipaje ale elicopterelor de asalt de tip Mi-28N Vânător de noapte au desfășurat misiuni de interceptare a țintelor aeriene, care evoluează la joasă altitudine, cu viteze reduse, în condiții meteo dificile, în zona Kuban din Ținutul Krasnodar.

 

Piloții unității militare a Aviației Forțelor Terestre au îndeplinit misiuni de căutare vizuală a unor ținte necunoscute, care zburau la altitudini mai mici de 200 de metri, cu viteze sub 200 de kilometri pe oră, după care le-au escortat și le-au forțat să aterizeze.

 

Controlul asupra deplasării țintelor aeriene a fost asigurat de subunități ale Trupelor Radiotehnice ale Regiunii Militare Sud, care au transmis către echipaje coordonatele obiectelor descoperite.

 

Rolul țintei necunoscute a fost jucat de un elicopter de transport și luptă Mi-8, al cărui echipaj, conform planului antrenamentului, nu a răspuns la solicitările serviciului dispecerilor și a efectuat manevre la altutudini extrem de joase, folosind avantajul terenului.

 

În total, în timpul antrenamentului de interceptare a țintelor aeriene, echipajele regimentului de aviație din cadrul Aviației Forțelor Terestre au efectuat opt ieșiri-elicopter.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterele de asalt de tip Mi-28N participante la antrenament aparțin Regimetului 55 Elicoptere – Korenovsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Regimentul dispune de o escadrilă de elicoptere de acest tip (12 aparate), cu numere de bord de la 01 la 12.

21 mai 2019
 F.Rusă: Elicoptere de asalt din RM Sud au interceptat ținte aeriene la joasă altitudine

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE