10 august 2020

Sursa: remnmilitaryblog.com, mil.ru, militarynews.ru

 

     Pe 10.08.2020, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud a început executarea unor exerciții speciale pe categorii de asigurare a acțiunilor trupelor (forțelor), precum și un exercițiu al organelor de poliție militară.

 

     Complexul de exerciții speciale se desfășoară sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate și prim-adjunt al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov, iar pe linia responsabilității sub conducerea adjuncților ministrului apărării și șefilor organelor centrale de conducere militară.

 

     Prin executarea exercițiilor speciale, se încheie un complex de activități de pregătire pentru luptă și operativă a organelor de conducere militară, marilor unități și unități militare ale tuturor categoriilor de asigurare a Forțelor Armate ale Federației Ruse. De asemenea, acestea reprezintă o etapă de control pentru pregătirea lor în vederea participării la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

 

     În timpul exercițiilor, oficialii organelor de conducere militară vor îndeplini, în condiții de campanie, un complex de misiuni de asigurare multilaterală a trupelor (forțelor), inclusiv în ceea ce privește asigurarea tehnico-materială, genistică, de protecție RCB, medicală, hidrometeorologică, topogeodezică și de navigație. În același timp, vor fi vizate categorii speciale de asigurare a Forțelor Aerocosmice și Forțelor Navale, precum și a organelor pentru activitatea politico-militară și poliției militare.

 

     Verificarea nivelului de pregătire al marilor unități și unități militare va avea loc în timpul desfășurării unor activități practice de asigurare multilaterală în poligoanele Kapustin Yar, Ashuluk, Opuk, Adanak, Kuzminsky, Kadamovsky și Prudboy, dislocate în Regiunile Volgograd, Rostov și Astrakhan, Republicile Daghestan și Crimeea, precum și în alte zone desemnate de teren de pe teritoriul Regiunii Militare Sud.

 

     În total, la exercițiile speciale pe categorii de asigurare a trupelor (forțelor) vor participa aproximativ 6.000 de militari și până la 750 de categorii de armamente, tehnică militară și specială. Exercițiile speciale pe categorii de asigurare a Forțelor Armate ale Federației Ruse vor dura până pe 21 august.

 

     Comentariu remnmilitaryblog.com: Pregătirile pentru executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, care este planificat pentru luna septembrie în Regiunea Militară Sud au intrat în linie dreaptă. În cursul săptămânii trecute, în Caucazul de Nord, au fost executate nouă exerciții tactice cu dublă partidă, la nivel companie și batalion.

 

     După cum a declarat anterior comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, în total, în timpul perioadei de instrucție de vară, în cadrul regiunii sunt planificate 20 de exerciții tactice la nivel batalion și o serie de exerciții speciale, care au ca scop verificarea nivelului de pregătire a trupelor pentru participarea la exercițiul Caucaz-2020. De asemenea, în perioada 17-21 iulie, îndeosebi în Regiunea Militară Sud, a fost efectuată o verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor.

 

     Comentariu bsmap.ro: Etapele pregătitoare ale exercițiului strategic de comandament și stat major "Caucaz-2020" sunt aproape trase la indigo cu pregătirea exercițiului "Centru-2019" de anul trecut, și anume:

     - exercițiu de alertare a RM Centru în perioada 24 - 26 iunie 2019, cu implicarea unor unități din regiunile militare Sud și Est, a unor unități de desant, unități ale aviației cu rază lungă de acțiune și a altor unități cu subordonare centrale;

     - exercițiu de alertare a RM Centru pe 18 iulie;

    - intensificarea pregătirii unităților luptătoare, caracteristica principală fiind exerciții interarme de forțe terestre pe nivelul grup tactic de batalion;

    - un complex de exerciții speciale, pe categorii de asigurare a acțiunii trupelor (forțelor), precum și exerciții de întrebuințare a aviației fără pilot și a organelor de poliție militară, în perioada 12 - 31 august, fiind anunțată participarea a numai 5000 de militari;

     - verificarea de către SMG a nivelului de pregătire a marilor unități și unități de asigurare (de luptă, tehnico-materială, medicală, financiară etc.) în perioada 27 - 30 august, cu o participare record de aproximativ 30 000 de militari.

F.RUSĂ: Executarea unor exerciții speciale, pentru pregătirea exercițiului Caucaz-2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE