Surse: ria.ru, mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.05.2019, în cadrul unui antrenament planificat de apărare antiaeriană, echipaje de luptă ale unui divizion de rachete antiaeriene S-300 Favorit dislocat în Regiunea Rostov au distrus rachete de croazieră ale adversarului convențional.

 

În timpul îndeplinirii de misiuni de luptă pentru protecția spațiului aerian al Regiunii Rostov și litoralului Mării Azov din Ținutul Krasnodar, echipajele complexelor de rachete antiaeriene S-300 au scos instalațiile de lansare în raionul de desfășurare, au efectuat orientarea complexelor în teren și au trecut la descoperirea și urmărirea țintelor aeriene.

 

Rolul rachetelor de croazieră ale adversarului a fost jucat de avioane de vânătoare Su-30 și Su-27 ale marilor unități din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, care au executat transferul de pe aerodromurile de dislocare în Ținutul Krasnodar.

 

În timpul perioadei de instrucție de iarnă, subunitățile de rachete antiaeriene au executat mai multe antrenamente de apărare antiaeriană în raionul de desfășurare a serviciului de luptă, îndeplinind misiuni de descoperire, escortare și distrugere a țintelor aeriene, prin metoda lansărilor electronice de rachete.

 

De asemenea, pentru acoperirea raionului de desfășurare au fost implicate complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

 

La antrenamentul de vineri au participat 100 de militari și peste 20 de unități de armament și tehnică militară, între care și mașini de transport și reîncărcare ale complexelor S-300, precum și aproximativ 10 avioane Su-27 și Su-30.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele S-300 participante la antrenament aparțin Regimentului 1536 Rachete Antiaeriene – Rostov pe Don din cadrul Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În compunerea regimentului se află trei divizioane de rachete antiaeriene S-300PM, care includ 24 de instalații de lansare.

24 mai 2019
 F.Rusă: Exerciți antrachetă cu complexe de rachete antiaeriene S-300, în RM Sud 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE