Surse:  mil.ru,, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.07.2019, în spațiul aerian situat deasupra Regiunii Rostov, peste 20 de piloți aparținând unui regiment de aviație de vânătoare al Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au desfășurat activități de interceptare a adversarului convențional, care a încălcat granița aeriană.

 

Piloții au îndeplinit misiuni individuale, în compunerea celulelor, patrulelor și grupurilor de aviație.

 

Echipajele avioanelor de vânătoare Su-27 și Su-30SM au fost ridicate în aer pentru interceptarea țintelor aeriene în cadrul celulelor. După regruparea în patrule, piloții au executat elemente de luptă aeriană, acțiuni în ofeensivă și defensivă, precum și figuri complexe de pilotaj.

 

Acțiuni speciale au fost executate la altitudini extrem de mici, precum și la altitudini de până la 5.000 de metri.

 

Pentru executarea misiunilor speciale, în cadrul perioadei de instrucție de vară, piloții au petrecut în aer peste 200 de minute.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele participante la activități aparțin Regimentului 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Este interesant de remarcat faptul că regimentul, așa cum rezultă din informațiile de mai sus, mai întrebuințează încă avioane de vânătoare de tip Su-27.

În perioada 2015-2016, în dotarea regimentului au fost introduse două escadrile de avioane de vânătoare de tip Su-30SM, care au înlocuit tehnica veche (Su-27).

Însă, începând cu 01.12.2018, o escadrilă a avioane Su-30SM a intrat în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană a Republicii Daghestan, fiind redislocate pe un aeroport din republică. Probabil, în acest context, regimentul a început să reutilizeze o parte din avioanele Su-27.

18 iulie 2019
 F.Rusă: Exerciții de interceptare aeriană la Aviația de Vânătoare din RM Sud 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE