Surse: mil.ru

 

     Peste 600 de tancuri din Regiunea Militară (RM) Sud au desfășurat, în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd,  exerciții de trecere pe sub apă cu tancuri de tipurile T-72B3 și T-90A.

 

     În decurs de o lună, echipajele au absolvit un curs special de pregătire, care le-a permis să execute în siguranță trecerea pe sub apă. Pregătirea a constat în scufundări la adâncime mică și însușirea procedurilor de evacuare a echipajului dintr-un tanc inundat, cu folosirea măștilor izolante de tip IP-5.

     

     Partea practică a exercițiului a constat în pregătirea tancului pentru trecerea pe sub apă prin echiparea cu conducte speciale pentru aer și traversarea unei bariere de apă cu o lățime de 100 și o adâncime de cinci metri, mecanicul-conductor ghidându-se după instrumente și evitând opririle și virajele bruște.

        

     Ceilalți membri ai echipajului s-au scufundat într-un bazin special, unde au parcurs la o adâncime de cinci m un traseu special cu o lungime de 50 de m. Sub apă, echipajul a transportat o șenilă și a instalat un cablu pe cârligul de remorcare al tancului.

      

     Pregătirea specială pentru trecerea tancurilor pe sub apă va continua până la finalul lunii august.

    

     Comentariu BSMAP: RM Sud spre deosebire de alte regiuni militare nu are în compunere o armată de tancuri. Cu toate acestea, numărul de tancuri din această RM este destul de mare și se află în creștere, datorită preconizatei transformări a brigăzilor de infanterie motorizată în divizii. Astfel, o brigadă are în organică un batalion de tancuri, în timp ce o divizie are un regiment. În prezent în RM Sud există două divizii (Hankala și Novocerkassk) și cinci brigăzi de infanterie motorizată (Volgograd, Vladikavkaz, Buyknaksk, Budennovsk și Storozhevaya), la care se adaugă și Brigada de Apărare de Coastă – Perevalnoe din Crimeea.

 

     Trecerea pe sub apă este exersată în scopul traversării cursurilor de apă de debit mijlociu. Pe timpul traversării pot apare diverse incidente, care pot duce la imobilizarea tancului. Pentru a evacua echipajul dintr-un astfel de tanc, acesta trebuie mai întâi să fie inundat. Echipajul îmbracă o mască specială, care îi permite să respire sub apă, iar ulterior iese din tanc și se deplasează pe sub apă.

    

     De asemenea, echipajul poate primi misiunea să recupereze tancul de sub apă, fiind nevoit să execute diverse activități cum ar fi transportul șenilei sau montarea unui cablu de remorcare sub apă.

 

05 august 2019
 F.Rusă: Exerciții de trecere a tancurilor pe sub apă în Regiunea Militară Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE