Surse: mil.ru

  Pe 25 iulie, Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că peste 1.000 de tanchiști din cadrul unităților mecanizate ale RM Sud participă la exerciții de traversare a unui curs de apă cu tancurile T-72B3.

 

Ativităție se desfășoară în poligonul Prudboy din regiunea Volgograd.

 

În prima etapă, echipajele tancurilor au studiat cerințele de siguranță, procedura de scufundare, modul de acțiune în diverse situații sub apă, precum și regulile și procedurile de evacuare subacvatică.

 

Echipajele tancurilor efectuează treceri pe sub apă în condiții diferite, având ca misiune depășirea cursurilor de apă cu lățimea de peste 50 m și adâncimea de aproximativ 5 m, cu efectuarea unor operațiuni subacvatice (montarea cârligului de remorcare etc.)

 

În cursul antrenamentului, personalul este dotat cu echipament individual de salvare de urgență și cu aparatul de respirație IP-5, care permite supraviețuirea timp de o oră sub apă.

 

Pentru aceste exerciții practice au fost recrutați militari care au trecut baremele la proba de înot și testele psihologice.

 

Toate tancurle trebuie să parcurgă pe sub apă aproximativ 100 m.

 

Comentariu BSMAP: Foarte probabil, exercițiul este organizat la nivelul Diviziei 150 Infanterie Moto – Novocerkassk, din cadrul Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk a Regiunii Militare Sud.

În structura diviziei se află trei regimente de infanterie moto și două regimente de tancuri. Toate acestea au în dotare tancuri de tip T-72B3.

26 iulie 2019
 F.Rusă: Exerciții tactice de traversare a unui curs de apă cu tancurile T-72B3, în RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE