31 iulie 2019

Sursa: mil.ru

 

     În perioada 6 – 16 august 2019, Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană (Armata 4) din Regiunea Militară Sud (RM Sud), în cooperare cu elemente de apărare antiaeriană din forțele terestre și navale, va desfășura, în zonele de responsabilitate, un exercițiu de comandament și stat major cu trageri de luptă, în care vor fi implicate peste 100 de avioane și elicoptere.

    

     Comanda exercițiului va fi asigurată de șeful Statului Major al RM Sud și prim-locțiitor al comandantului RM, General-locotenent Serghei Kuzovlev. Grupurile de aviație și apărare antiaeriană vor efectua operații cu obiective ofensive și defensive din Crimeea până la Marea Caspică, din Abhazia până în Regiunea Astrahan.

 

     Conform planului exercițiului, în prima etapă se va executa retragerea aviației sub atacul adversarului, de pe aerodromurile de bază din regiunile Rostov, Crimeea și Kuban, și aterizarea pe alte aerodromuri în regiunile Astrahan, Osetia de Nord și Stavropol.

     În cea de-a doua etapă, structurile de aviație și apărare antiaeriană vor respinge atacuri cu rachete de aviație și bombardamente aeriene în patru poligoane de aviație: două situate în zonele Kapustin Iar și Așuluk, iar două în apele Mării Negre și Mării Caspice.

 

     Scenariul exercițiului prevede și atacarea unor ținte maritime inamice de către o grupare aeriană multifuncțională coordonată de un avion A-50 VKS (nota traducătorului: avion destinat misiunilor AWACS / Airborne Early Warning and Control - AEW&C)

 

     În episoadele tactice, vor fi întrebuințate peste 300 de rachete antiaeriene dirijate, peste 2500 de proiectile de artilerie antiaeriană și aproximativ 100 de rachete și bombe de aviație (inclusiv dirijate).

              

     Exercițiul se va desfășura în dublă partidă, iar pe lângă formațiunile Armatei 4, vor fi implicate și unități de apărare antiaeriană ale armatelor de arme întrunite (forțe terestre), forțelor de coastă din Flota Mării Negre (FRMN) și Flotila Mării Caspice, structuri ale Aviației FRMN, precum și unități de război electronic, comunicații și sprijin logistic.

 

     Comentariu BSMAP: Un exercițiu asemănător a fost executat de Armata 4 în iunie 2019, dar atunci nu au fost implicate unitățile de apărare antiaeriană ale forțelor terestre și trupelor de coastă din forțele navale.

     Scenariul exercițiului este și acesta asemănător, respingerea unui atac masiv cu rachetele și aviația, deosebirea fiind că acum atacul inamic va avea loc în vestul Regiunii Militare (RM), iar aviația se va retrage pe aerodromurile din estul RM.

     Exercițiul va avea loc în contextul preconizatei încetări (02.08.2019) a Tratatului de Interzicere a Armelor Nucleare Intermediare (Tratatul INF), dintre F.Rusă și SUA.

 

F.Rusă: Exercițiu de amploare al Forțelor Aeriene, din Crimeea până la Marea Caspică

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE