Surse: mil.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

      Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 05.06.2019, că militarii unui divizion de rachete antiaeriene S-400 din Crimeea au desfășurat activități de urmărire și distrugere a avioanelor adversarului convențional, în timpul etapei naționale a concursului Aviadarts-2019, în care piloții au trebuit să lovească obiective terestre, apărate de sisteme de apărare antiaeriană.

 

“Divizionul de rachete antiaeriene S-400 Triumf al Regiunii Militare Sud dislocat la Feodosia a efectuat peste 150 de lansări electronice în timpul zborurilor practice executate de echipajele avioanelor în timpul concursului Aviadarts-2019. În etapa națională a acestuia, membrii comisiei au evaluat timpul în care piloții au intrat pe ținte, ieșirea dintr-un eventual contraatac și precizia atacurilor piloților”, se arată în comunicatul de presă.

 

Militarii divizionului S-400 au desfășurat misiuni de descoperire, urmărire și distrugere a avioanelor și elicopterelor adversarului, al cărui rol a fost jucat de participanții la concursul Aviadarts. Echipajele avioanelor Su-24Su-34Su-25Su-27 și Su-30SM au trebuit să-și demonstreze abilitățile de a lovi un obiectiv terestru, de la altitudini cuprinse între 1.800 și 25 de metri, în timpul unui atac cu rachete și bombe.

 

Concursul Aviadarts-2019 se va încheia pe 08 iunie. Câștigătorii etapei naționale vor reprezenta Federația Rusă la etapa internațională, care se va desfășura în luna august, în poligonul Dubrovici din Riazan.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizionul de rachete antiaeriene S-400 de la Feodosia aparține Regimentului 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia din cadrul Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În perioada 2017-2018, în Crimeea au fost operaționalizate patru divizioane de rachete antiaeriene S-400, la Feodosia, Sevastopol, Evpatoria și Dzhankoy. Divizioanele de la Feodosia și  Dzhankoy aparțin Regimentului 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia, iar cele de la Sevastopol și Evpatoria fac parte din Regimentului 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol, care se află tot în structura Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol. De asemenea, în luna decembrie 2018, la Kerci a intrat în serviciul de luptă un al cincelea divizion de rachete antiaeriene S-400, care vizează apărarea Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci și zona Mării Azov. Se pare că acesta face parte tot din Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia.

Etapa națională a concursului Aviadarts-2019 se desfășoară în Crimeea în perioada 24.05 – 08.06.2019.

Toate activitățile din cadrul acestuia au loc în zona localității Feodosia. Tehnica de luptă este dislocată pe aerodromul Kirovskoe, iar activitățile practice sunt executate în poligonul Ciauda.

Concursul Aviadarts-2019 nu este doar o simplă competiție între piloți, ci și un prilej pentru instruirea acestora, precum și a echipajelor complexelor de apărare antiaeriană. Acestea se pregătesc în condiții reale, folosind în calitate de ținte avioanele și elicopterele participante la activități.

06 iunie 2019
 F.Rusă: Exercițiu de apărare antiaeriană al unui divizion de rachete antiaeriene S-400 din Crimeea 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE