Surse:  tass.ru, kerch.bezformata.com, remnmilitaryblog.com

 Pe 27.03.2019, în cadrul unui exercițiu tactic, pe nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au fost ambarcate  personal și tehnică aparținând unei mari unități a Trupelor de Desant Aerian.

 

Echipajele navelor au efectuat încărcarea de personal și tehnică de luptă din cadrul marii unități de desant-asalt a Trupelor de Desant Aerian pentru transportul și desantarea acestora pe o porțiune de litoral neamenajat în poligonul Opuk.

 

Ambarcarea s-a efectuat pe navele mari de desant Cezar Kunikov și Azov ale FRMN și a fost efectuată în cadrul etapei inițiale a exercițiului.

 

Pe nave au fost încărcate peste 30 de unități de tehnică militară și specială, precum și aproximativ 400 de militari.

 

Potrivit planului exercițiului, subunitățile de desant vor fi debarcate pe o porțiune de teren necunoscut în poligonul Opuk, unde vor îndeplini misiuni de distrugere a unei tabere de pregătire a formațiunilor înarmate ilegale și de ocupare a unui cap de pod pentru debarcarea desantului maritim.

 

După debarcarea desantului, echipajele navelor vor executa trageri de artilerie asupra unor ținte navale și de coastă, precum și exerciții de apărare antiaeriană, în comun cu echipaje ale bombardierelor de front Su-24M.

 

În total, la exercițiu participă peste 1.500 de militari aparținând marii unități de desant-asalt (vânători de munte) a Trupelor de Desant Aerian, nave ale FRMN, avioane ale Aviației Operativ-Tactice a armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud și Aviației Militare de Transport.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unor altor surse, în avioane de transport Il-76MDau fost încărcate nouă mașini BMD-2 și BTR-D.

Exercițiul tactic a început pe 25.03.2019, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte) – Novorossiysk, sub conducerea comandantului marii unități, colonel Andrei Suhovetsky.

Probabil debarcarea desantului maritim va fi efectuată pe 28.03.2019. De asemenea, se va desfășura și desantarea personalului și tehnicii militare din avioane ale Aviației Militare de Transport, pe mai multe platforme de aterizare din Crimee

27 martie 2019
 F.Rusă: Exercițiu de desant naval în poligonul Opuk din Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE