Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Pe 02.04.2019, fregata Amiral Grigorovici a ieșit în poligoanele maritime pentru executarea de exerciții, după reparații. Fregata Proiect 11356 va executa trageri de artilerie și lansări de rachete și va desfășura activități de apărare antiaeriană.

 

Anterior, reprezentanții Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au anunțat că repararea fregatei Amiral Grigorovici, purtătoare de rachete Kalibr, care s-a desfășurat la Întreprinderea navală din Sevastopol, s-a încheiat, iar nava a fost lansată la apă în luna martie. Aceasta a fost supusă unui proces planificat de reparații de la începutul lunii februarie.

 

“În timpul activităților practice, echipajul fregatei Amiral Grigorovici va executa trageri de artilerie și antiaeriane asupra unor ținte aeriene și de la suprafața apei, va desfășura un antrenament de apărare antiaeriană și va efectua lansări electronice de rachete, cu complexul Kalibr-NK”, se arată în comunicatul de presă al FRMN.

 

Scopul exercițiului constă în exersarea procedurilor de ducere a luptei în mod individual, de către o singură navă. Exercițiul se va desfășura în poligoane navale de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre.

 

“Următoarea etapă de pregătire a echipajului fregatei Amiral Grigorovici va consta în îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, în compunerea grupărilor navale tactice întrunite”, s-a precizat în comunicatul de presă.

 

Amiral Grigorovici este prima fregată (navă de patrulare în clasificare autohtonă) din cadrul Proiectului 11356. Nava are un deplasament de peste 4.000 de tone și o lungime de 125 de metri. Armamentul de bază al fregatei este reprezentat de complexul de rachete Kalibr-NK, cu rachete de croazieră.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Grigorovici, care aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, a fost ancorată la docul Întreprinderii navale din Sevastopol pe 01.02.2019. Repararea acesteia a durat până pe 14.03.2019, când nava a fost lansată la apă.

Datele principale despre navă:

– Comandant: căpitan rang III Anatoli Veliciko (anterior căpitan rang II Serghei Areșkin);

– Număr de bord: 494 (anterior 745);

– Număr de uzină: 01357;

– Data începerii construcției: 18.12.2010;

– Data lansării la apă: 14.03.2014;

– Data introducerii în dotare: 11.03.2016;

– Data sosirii la Sevastopol: 09.06.2016;

– Întrebuințare în luptă: A participat la mai multe misiuni de luptă în estul Mării Mediterane, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale. Pe 15.11.2016, a lansat trei rachete de croazieră 3M14T asupra obiectivelor de infrastructură ale teroriștilor din Siria. De asemenea, pe 22.06.2017, a mai lansat alte două rachete 3M14T, în aceleași condiții.

02 aprilie 2019
 F.Rusă: Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a ieșit pe mare pentru exerciții, după reparații

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE