Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 23.04.2019, că fregata Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a trecut la îndeplinirea misiunilor în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană.

 

Anterior, echipajul navei a efectuat marșul planificat de la Sevastopol în Marea Mediterană, în timpul căruia a executat un complex de exerciții militare navale, în poligoane de pregătire pentru luptă ale flotei din Marea Neagră.

 

În prezent, împreună cu echipajele elicopterelor Ka-27M, marinarii îndeplinesc misiuni de decolare și aterizare de pe / pe puntea fregatei și a desfășoară antrenamente de căutare și escortare a submarinelor. În paralel, în scopul verificării modului de funcționare a tuturor sistemelor complexelor de aviație ale navei, sunt executate antrenamente ale echipajului de asigurare a zborurilor elicopterelor.

 

Pentru echipajul fregatei este prima ieșire din acest an de instrucție pentru îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Grigorovici este una din cele 12 platforme purtătoare de complexe de rachete Kalibr din cadrul FRMN. Acestea îndeplinesc, prin rotație, misiuni în Marea Mediterană, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În baza unei solicitări a președintelui rus, Vladimir Putin, în permanență, în Marea Mediterană trebuie să se afle cel puțin o platformă purtătoare de rachete Kalibr.

În prezent, Gruparea navală operativă din Marea Mediterană include cinci platforme dotate cu rachete de acest tip: două submarine (Krasnodar și Veliky Novgorod), două fregate (Amiral Essen și Amiral Grigorovici) și o navă purtătoare de rachete (Orekhovo-Zuevo).

23 aprilie 2019
 F.Rusă: Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a început executarea de misiuni în Marea Mediteran

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE