Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.05.2019, grupări navale aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), formate din fregatele Amiral Makarov, Amiral Essen, Smetlivy și Pytlivy au executat un exercițiu tactic cu dublă partidă, în poligoane maritime de pregătire pentru luptă.

 

În timpul exercițiilor de acest tip, echipajele navelor execută algoritmi de ducere a luptei navale de către un detașament de nave de luptă cu navele de suprafață ale adversarului convențional.

 

Fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen, în compunerea unei grupări navale de asalt, au atacat gruparea formată din fregatele Smetlivy și Pytlivy, întrebuințând complexele de rachete de tip Kalibr. Echipajele fregatelor Smetlivy și Pytlivy au exersat ordinea acțiunilor în timpul respingerii comune a atacului cu rachete al adversarului.

 

Ulterior, toate cele patru nave au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale, care imitau grupări navale ale adversarului convențional. Rolul adversarului a fost jucat de o țintă navală tractată, reprezentând o navă mare de luptă.

 

La încheierea exercițiului, navele FRMN se vor întoarce în punctul de dislocare permanentă de la Sevastopol, unde vor continua îndeplinirea de misiuni, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN în anul de instrucție 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele patru fregate, care aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN, au ieșit pe mare pe 21.05.2019.

Pe 22.05.2019, fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen au executat exerciții de completare a rezervelor pe mare, de la nava auxiliară VTN-73.

Este foarte posibil ca, în scurt timp, cel puțin una dintre fregate să plece în estul Mării Mediterane pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

23 mai 2019
 F.Rusă: Fregatele FRMN au simulat elemente ale luptei navale, în poligoane maritime

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE