Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 20.06.2019, Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început executarea fazei active a unui exercițiu tactic de zbor, cu îndeplinirea de misiuni de luptă în poligoane din Crimeea.

 

În timpul primei etape a exercițiului, echipajele avioanelor și elicopterelor au desfășurat activități de scoatere a forțelor de sub atacul adversarului convențional, cu redislocarea pe aerodromuri de rezervă.

 

În cadrul etapei a doua, piloții avioanelor Su-24M și Su-30SM au executat lansări de rachete nedirijate și bombe asupra unor ținte terestre și navale. În același timp, avioane și elicoptere de transport au desfășurat activități de instrucție privind transportul și desantarea mărfurilor.

 

De asemenea, în timpul exercițiului, echipaje ale avioanelor Su-24M și Su-30SM au desfășurat activități de realimentare în aer, de la un avion cisternă Il-78.

 

La activitățile de instrucție au participat echipaje ale avioanelor de cercetare Su-24MR, bombardierelor de front Su-24M, avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM, avioanelor de transport An-24, avioanelor amfibie antisubmarin Be-12, elicopterelor Mi-8 și Ka-27.

 

În total, la exercițiu au participat peste 30 de avioane și elicoptere din cadrul Aviației navale a FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviația navală a FRMN include două regimente de aviație, respectiv Regimentul 41 Aviație de Asalt – Saki și Regimentul 318 Aviație Mixtă – Kacha.

În structura Regimentul 41 Aviație de Asalt se află două escadrile de aviație, una dotată cu avioane de vânătoare Su-30SM și una cu avioane de bombardament Su-24M și avioane de cercetare Su-24MR.

Regimentul 318 Aviație Mixtă este format dintr-o escadrilă de aviație, cu avioane de transport An-26 și avioane antisubmarin Be-12, și o escadrilă de elicoptere, cu elicoptere de transport Mi-8 și elicoptere antisubmarine Ka-27.

Din datele prezentate mai sus rezultă faptul că la exercițiul tactic de zbor participă toate tipurile de avioane și elicoptere din dotarea Aviației navale a FRMN.

Este de remarcat faptul că, în timpul exercițiului, au fost îndeplinite misiuni de realimentare în aer a avioanelor, ceea ce reprezintă o procedură complexă, desfășurată destul de rar în zona Mării Negre.

De asemenea, trebuie spus faptul că, în această perioadă, în Crimeea și în Ținutul Krasnodar se desfășoară și un exercițiu de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, la care participă 100 de avioane și elicoptere. Acest lucru înseamnă că, simultan, în Crimeea și în Ținutul Krasnodar, desfășoară activități de pregătire pentru luptă peste 130 de avioane și elicoptere.

Activitățile de instrucție au o amploare fără precedent și reprezintă o demonstrație de forță a Federației Ruse în zona Mării Negre

21 iunie 2019
 F.Rusă: În cadrul Aviației Flotei ruse din Marea Neagră se desfășoară un exercițiu tactic de zbor

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE