Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 21.05.2019, militari ai Detașamentului pentru lupta cu forțele și mijloacele de diversiune ale adversarului aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu planificat.

 

În cadrul exercițiului, au fost îndeplinite misiuni de instrucție și luptă, care au inclus scufundări și activități pe vedetele rapide antidiversiune de tip Gracionok.

 

Exercițiul a fost executat pe o porțiune de litoral din acvatoriul Mării Negre, care este special amenajat pentru astfel de misiuni.

 

În timpul activităților de pregătire pentru luptă, scafandrii au executat, atât în mod individual, cât și în grup, misiuni privind orientarea subacvatică și verificarea antidiversiune a acvatoriului și a danelor, în diferite momente ale zilei.

 

Împreună cu scafandrii militari, a executat activități și echipajul unei vedete antidiversiune de tip Gracionok. În procesul de pregătire pentru luptă, echipajul vedetei desfășoară exerciții navale de descoperire a scafandrilor, de căutare-salvare cu complexul Kalmar, care dispune de un aparat submarine comandat de la distanță, și execută trageri și aruncări de grenade cu armamentul din dotare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul FRMN se află două Detașamente cu destinație specială pentru lupta cu forțele și mijloacele de diversiune ale adversarului, câte unul în fiecare Bază Navală, la Sevastopol și Novorossiysk. Acestea fac parte din Brigada 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea și Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk. Fiecare detașament are în dotare câte trei vedete antidiversiune din clasa Gracionok.

Știrea nu precizează care detașament a desfășurat exercițiul antidiversiune din 21.05.2019. Oricum, ambele detașamente execută periodic exerciții de acest tip.

21 mai 2019
 F.Rusă: În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un exercițiu antidiversiune

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE