Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 20.05.2019, transmisioniștii Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) au executat un antrenament de amploare de comunicații între grupările navale, care îndeplinesc misiuni pe mare, și punctele de dislocare de la Astrakhan și Makhachkala.

 

Militarii FRMC au desfășurat misiuni de organizare a comunicațiilor cu grupările navale de atac, precum și de transmitere a comenzilor de conducere între forțele de coastă,  punctele de conducere și navele flotilei.

 

Echipajele fregatelor Daghestan și Tatarstan, ale navelor mici purtătoare de rachete Grad Sviyazhsk și Uglici, precum și echipajele de luptă ale posturilor radiotehnice au desfășurat un antrenament comun de descoperire a țintelor aeriene și de la suprafața apei, cu executarea ulterioară a indicării țintelor pentru întrebuințarea armamentelor de artilerie și rachete ale navelor.

 

De asemenea, în apropierea punctelor de conducere, transmisioniștii au simulat desfășurarea de stații mobile de comunicații pe baza mașinilor de comandament și stat major și au instalat linii de transmisiuni pentru transmiterea semnalelor de conducere de luptă.

 

Antrenamentul a avut ca scop perfecționarea cooperării dintre subunitățile de transmisiuni și punctele de conducere ale navelor în timpul descoperirii țintelor, cu furnizarea ulterioară de date privind situația aeriană și de la suprafața apei și indicarea țintelor pentru întrebuințarea armamentelor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Antrenamente de acest gen sunt specifice etapei actuale a procesului de instrucție pentru luptă, în care sunt finalizate pregătirile pentru începerea perioadei de instrucție de vară.

Acestea vizează verificarea deprinderilor militarilor în executarea misiunilor de asigurare a comunicațiilor forțelor FRMC.

21 mai 2019
 F.Rusă: În cadrul Flotilei ruse din Marea Caspică, a fost executat un antrenament de comunicații

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE