Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 16.04.2019, o grupare navală de asalt, în cooperare cu complexe de rachete de coastă, Aviația navală și Aviația Operativ-Tactică, a desfășurat un exercițiu de distrugere a grupărilor tactice și navelor individuale aparținând adversarului convențional.

 

Potrivit planului exercițiului, echipajele fregatei Pytlivy și navei mici purtătoare de rachete Mirazh, care îndeplineau misiuni pe mare, au descoperit o grupare navală a adversarului convențional și au început escortarea acesteia.

 

Pentru întărirea detașamentului de nave al FRMN, din punctele de dislocare au ieșit fregata Smetlivy și vedetele purtătoare de rachete Ivanovets și R-60.

 

La comanda Centrului de conducere al FRMN, au fost ridicate în aer avioane ale Aviației navale și Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană dislocate pe aerodromuri din Peninsula Crimeea.

 

La rândul lor, divizioanele de rachete cu complexe mobile Bastion și Bal, aflate în raioanele de poziție, au trecut la descoperirea, indicarea țintelor și pregătirea complexelor pentru executarea unui atac cu rachete asupra adversarului.

 

În timpul exercițiului, navele, avioanele și echipajele complexelor de rachete au cooperat în ceea ce privește schimbul de date despre ținte și distribuirea acestora, în vederea executării unor atacuri cu rachete și bombe. Tragerile asupra țintelor navale au fost efectuate prin lansări electronice de rachete și bombe, iar potrivit datelor echipajelor țintele au fost distruse.

 

La exercițiu au participat 10 nave de luptă și auxiliare, două celule de avioane Su-30 și Su-27 și până la 20 de unități de tehnică militară.

 

La încheierea exercițiului, navele, aviația și complexele de rachete s-au întors în punctele de dislocare permanentă, iar personalul continuă desfășurarea activităților zilnice, obișnuite.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Așa cum era de așteptat, forțele și mijloacele FRMN, dar și altor structuri ale Regiunii Militare Sud, îndeosebi din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, continuă să desfășoare activități de pregătire pentru luptă, pe fondul prezenței în Marea Neagră a unor nave de luptă ale NATO.

Probabil, și în zilele următoare, pe lângă monitorizarea directă a navelor grupării NATO și distrugătorului Ross al Forțelor Navale ale SUA, asigurată de nava de patrulare Vasily Bykov și nava de cercetare Ivan Khurs, navele și avioanele FRMN și Aviației Operativ-Tactice vor organiza exerciții de contracarare a acțiunilor navelor străine din Marea Neagră.

Navele de luptă participante la exercițiul din 16.04.2019 aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol (fregatele Pytlivy și Smetlivy) și Brigăzii 41 Vedete Putătoare de Rachete – Sevastopol (Mirazh, Ivanovets și R-60). Este de remarcat faptul că, în ultimele zile, vedetele purtătoare de rachete Ivanovets și R-60 au ieșit pe mare și au revenit în locul de dislocare permanentă de mai multe ori.

Celula de avioane Su-30SM provine de la Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN, iar cea de avioane Su-27 de la Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Divizioanele de rachete Bastion și Bal fac parte din organica Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol a Corpului 22 Armată – Simferopol.

16 aprilie 2019
 F.Rusă: În cadrul FRMN a fost executat un exercițiu de distrugere a unui detașament de nave 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE