Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.07.2019, în punctele de dislocare ale navelor și în unitățile militare de coastă ale flotei, a fost executat un exercițiu planificat de apărare antiaeriană, cu desfășurarea unor elemente de descoperire și respingere a atacurilor unor ținte aeriene ale adversarului convențional, care se deplasează cu viteză mică.

 

Rolul adversaarului a fost jucat de aparate de zbor fără pilot din dotarea subunităților flotei și altor structuri ale Regiunii Militare Sud dislocate în Peninsula Crimeea.

 

Potrivit planului exercițiului, mijloacele de apărare antiaeriană au fost aduse în starea de luptă și au fost ridicate în aer avioane ale Aviației navale a FRMN aflate în serviciul operativ.

 

Ulterior, echipajele turelor de serviciu din posturile de apărare antiaeriană au îndeplinit misiuni de descoperire și clasificare a țintelor. După identificarea obiectelor aeriene ca aparținând adversarului, dronele au fost distruse cu mijloace de apărare antiaeriană de pe nave și din unitățile militare.

 

Exerciții similare sunt executate în mod regulat de marile unități navale și unitățile militare de coastă ale FRMN, în cooperare cu subunitățile care întrebuințează aparate de zbor fără pilot.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, la exercițiu au participat navele de luptă aflate în Bazele Navale de la Sevastopol și Novorossiysk.

De asemenea, la respingerea atacului aparatelor de zbor fără pilot au participat complexe de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir-S din dotarea FRMN.

Subunitățile FRMN dotate cu aparate de zbor fără pilot sunt dislocate pe aerodromul din Kacha, fiind dotate, în special, cu drone de tip Orlan-10.

21 iulie 2019
 F.Rusă: În cadrul FRMN, a fost executat un exercițiu de luptă împotriva aparatelor de zbor fără pilot

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE