Surse: ria.ru, mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.04.2019, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, echipaje de luptă au efectuat, cu succes, lansarea unei rachete a complexului Iskander-M.

 

“Întrebuințând o rachetă a complexului operativ-tactic Iskander-M, echipaje de luptă ale Regiunii Militare Vest au distrus un punct de comandă subteran al adversarului convențional, aflat la o distanță de 56 de kilometri. Mijloacele de control obiectiv au confirmat distrugerea țintei, fără niciun fel de abatere. Potrivit bilanțului exercițiului tactic de specialitate, echipajul care a efectuat lansarea a fost apreciat cu calificativul Excelent”, se arată în comunicatul de presă.

 

Lansarea rachetei a fost efectuată de subunități din Regiunea Leningrad, care au fost redislocate în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

 

Anterior, subunitățile brigăzii de rachete a Regiunii Militare Vest au efectuat un marș combinat la o distanță de 2.000 de kilometri. În raionul indicat, militarii au efectuat amenajarea pozițiilor de start, au efectuat lansări electronice de rachete individuale și grupate și au îndeplinit un complex de normative pe tehnica de luptă.

 

Lansarea rachetei a fost efectuată în etapa finală a taberei de instrucție a Trupelor de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Vest, la care au participat peste 1.000 de militari și peste 250 de unități de armamente și tehnică militară. Activitățile au fost planificate în opt poligoane din Regiunile Astrakhan, Moscova, Leningrad, Kaliningrad, Voronezh și Nizhniy Novgorod.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile care au efectuat lansarea rachetei aparțin Brigăzii 26 Rachete – Luga a Armatei 6 arme întrunite – Agalatovo. Aproximativ 500 de militari și peste 50 de unități de tehnică militară din cadrul brigăzii au fost redislocați în sudul Federației Ruse, probabil la începutul lunii aprilie.

Deși nu a fost precizat, apreciez că racheta lansată este o rachetă balistică de tip 9M723-1. Complexul operativ-tactic Iskander-M întrebuințează șapte tipuri de rachete, între care se află rachete balistice 9M723 și rachete de croazieră 9M728 și 9M729, precum și versiuni ale acestora.

În perspectivă vor fi dezvoltate și alte tipuri de rachete pentru complexele Iskander-M, care, în urma denunțării Tratatului INF, vor avea rază de acțiune crescută. Rachetele actuale au o bătaie de maximum 500 de kilometri. Racheta 9M729 a reprezentat motivul principal al disputelor dintre SUA și Federația Rusă, soldate cu suspendarea Tratatului INF, fiind suspectată că are o rază de acțiune cu mult mai mare decât cea declarată.

Trebuie menționat faptul că, desi lansarea rachetei s-a efectuat în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, aceasta nu are legătură cu activitățile desfășurate de forțele ruse în zona Mării Negre, ca urmare a exercițiului NATO Scutul mării-2019.

12 aprilie 2019
 F.Rusă: În poligonul Kapustin Yar din RM Sud a fost lansată o rachetă a complexului Iskander-M

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE