Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.03.2019, militarii care au participat la exercițiul de comandament și stat major de amploare au revenit în locurile de dislocare permanentă, în compunerea coloanelor mecanizate.

 

Aproximativ 7.000 de militari din marile unități și unități militare ale regiunii, care au participat la un exercițiu de amploare de comandament și stat major al armatelor de arme întrunite, s-au întors în locurile de dislocare permanentă. În parcurile auto au revenit peste 2.500 de unități de tehnică militară, între care 1.500 de unități de tehnică de transmisiuni din cadrul punctelor de conducere de campanie”, se arată în comunicatul de presă.

 

La exercițiu au participat organe de conducere ale Regiunii Militare Sud, ale Armatelor 8, 49 și 58 arme întrunite, ale marilor unități și unități militare din cadrul acestora, ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, Flotei din Marea Neagră, Flotilei din Marea Caspică și marilor unități ale genurilor de armă cu subordonare centrală.

 

Exercițiul de comandament și stat major s-a desfășurat, în perioada 18-22 martie, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este interesant de remarcat faptul că exercițiul a fost executat în secret. Aceasta este prima informație despre exercițiu, apărută a doua zi după încheierea acestuia.

Exercițiul de comandament și stat major a fost unul de amploare, similar celui executat în perioada de instrucție de vară (01-08 octombrie 2018), reprezentând, probabil, cea mai importantă activitate de pregătire pentru luptă planificată în perioada de instrucție de iarnă.

Datele celor două exerciții în ceea ce privește participanții sunt identice, respectiv 7.000 de militari și peste 2.500 de unități de tehnică militară (inclusiv aproximativ 20 de avioane și peste 60 de elicoptere).

La exercițiul de anul trecut, desfășurat în formatul cu dublă partidă, trupele regiunii au fost împărțite în două tabere. Pe de o parte s-au aflat organe de conducere, mari unități și unități militare ale Armatei 58 și Armatei 8 arme întrunite, ale Flotilei din Marea Caspică, Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și mari unități ale genurilor de arme subordonate direct conducerii Regiunii Militare. De cealaltă parte, au desfășurat misiuni organe de conducere, mari unități și unități militare aparținând Armatei 49 arme întrunite, aviației navale și infanteriei marine a Flotei ruse din Marea Neagră, precum și subunități cu destinație specială și de asigurare tehnico-materială.

23 martie 2019
 F.Rusă: În RM Sud a fost executat un exercițiu de comandament și stat major de amploare

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE