19 martie 2019

Sursa: bmpd.livejournal.com, remnmilitaryblog.com

 Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Aleksandr Dvornikov, a declarat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului armatei Krasnaya Zvezda, publicat în ediția din 18.03.2019, că a fost finalizată formarea unui regiment de infanterie moto și a unei subunități de reparații și construcții în Regiunea Rostov, a unui regiment de infanterie marină și a unui divizion de rachete de tip Bal în Republica Daghestan și a unei brigăzi de rachete în Regiunea Astrakhan.

 

Decizia de formare a unei brigăzi de rachete în Regiunea Militară Sud a fost anunțată pe 27 februarie 2019 la reuniunea Colegiului Ministerului Apărării al Federației Ruse.

 

Probabil, este vorba despre refacerea Brigăzii 464 Rachete. După retragerea din Germania, în anul 1991 aceasta a fost dislocată în localitatea Znamensk din Regiunea Astrakhan și a fost desființată în anul 2009.

 

Noua brigadă, după dotarea cu noile complexe de rachete Iskander-M, va intra în compunerea Armatei 8 arme întrunite.

 

Pentru noua mare unitate este destinat al doilea complet de nivel brigadă de complexe operativ-tactice 9K720 Iskander-M comandate suplimentar de Ministerul Apărării, în baza unui contract încheiat în august 2017. Primul complet a fost livrat Brigăzii 448 Rachete – Kursk a Armatei 20 arme întrunite a Regiunii Militare Vest.

 

Astfel, noua brigadă de rachete din compunerea Armatei 8 arme întrunite a Regiunii Militare Sud va fi a 13-a brigadă dotată cu rachete Iskander-M.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Brigada 464 Rachete – Znamensk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk va fi a treia brigadă din Regiunea Militară Sud dotată cu complexe de rachete Iskander-M. Prima brigadă dotată cu astfel de complexe a fost Brigada 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol, iar a doua Brigada 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Deocamdată, nu este clar dacă brigada a și primit complexele de rachete Iskander-M sau doar a fost înființată structura și urmează să primească și rachetele în prima parte a acestui an.

Brigada din Znamensk va fi a 13-a și ultima brigadă din cadrul Forțelor Terestre dotată cu complexe de rachete Iskander-M.

Înițial a fost planificată achiziționarea a 10 complete de nivel brigadă, pentru cele 10 brigăzi ale armatelor de arme întrunite. Ulterior au mai fost formate două armate, respectiv Armata 1 Tancuri – Bakovka a Regiunii Militare Vest și Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk a Regiunii Militare Sud. De asemenea, s-a decis dislocarea unei brigăzi de rachete Iskander-M în Regiunea Kaliningrad, pentru corpul de armată al Flotei din Marea Baltică.

Cele 13 brigăzi de rachete dotate cu complexe Iskander-M sunt următoarele:

– Regiunea Militară Vest:

      – Brigada 26 Rachete – Luga / Armata 6 arme întrunite – Agalatovo;

      – Brigada 112 Rachete – Shuya / Armata 1 Tancuri – Bakovka;

     – Brigada 152 Rachete – Cherniakhovsk / Corpul 11 Armată – Kaliningrad / Flota din Marea Baltică;

– Regiunea Militară Sud:

      – Brigada 1 Rachete – Molkino / Armata 49 arme întrunite – Stavropol;

      – Brigada 12 Rachete – Mozdok / Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz;

      – Brigada 464 Rachete – Znamensk / Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk;

– Regiunea Militară Centru:

      – Brigada 92 Rachete – Kamenka / Armata 2 arme întrunite – Samara;

      – Brigada 119 Rachete – Elanskiy / Armata 41 arme întrunite – Novosibirsk;

– Regiunea Militară Est:

      – Brigada 20 Rachete – Spask-Dalniy / Armata 5 arme întrunite – Ussuriysk;

      – Brigada 107 Rachete – Birobidzhan / Armata 35 arme întrunite – Belogorsk;

      – Brigada 103 Rachete – Ulan Ude / Armata 36 arme întrunite – Ulan Ude;

      – Brigada 3 Rachete – Drovianaya / Armata 29 arme întrunite – Chita.

În perspectivă, nu este exclusă formarea unei noi brigăzi de rachete în Crimeea, pentru Corpul 22 Armată – Simferopol al Flotei din Marea Neagră.

Ținând cont de mobilitatea mare și de bătaia de câteva mii de kilometri a noilor rachete de croazieră pregătite pentru complexele Iskander-M, brigăzile din Regiunea Militară Sud reprezintă o amenințare direct la adresa securității naționale a României.

 

F.Rusă: În RM Sud a fost formată a treia brigadă de rachete Iskander-M

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE