Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 17.04.2019, comandantul Trupelor regiunii, general colonel Aleksandr Dvornikov, a sosit în poligonul Sernovodsky din Ținutul Stavropol, unde a inspectat modul de desfășurare a unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel regiment executat de structuri ale Diviziei 42 Infanterie Moto a Armatei 58 arme întrunite.

 

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a apreciat activitatea conducerii exercițiului și organizarea acțiunilor în punctul de comandă.

 

“Exercițiul reprezintă principala activitate de pregătire pentru luptă a diviziei în perioada de instrucție de iarnă, iar personalul prezent în poligon este capabil să aplice în practică toate formele noi ale acțiunilor tactice. Comandanții își demonstrează capacitățile de a conduce în lupta modernă forțele și mijloacele alocate ale genurilor de arme, precum și subunitățile Aviației de Asalt și Aviației Forțelor Terestre”, a precizat Aleksandr Dvornikov.

 

De asemenea, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a subliniat importanța poligoanelor de arme întrunite de pe teritoriul Ținutului Stavropol pentru desfășurarea exercițiilor planificate ale diviziei și subunităților acesteia.

 

“Amenajările din poligoanele de arme întrunite Sernovodsky și Nikolo-Aleksandrovsky asigură integral toate nevoile desfășurării activităților de pregătire pentru luptă, în conformitate cu posibilitățile moderne de luptă ale trupelor, permițând executarea tragerilor cu tehnica grea și cu artileria”, a spus generalul.

 

Anterior, grupuri tactice de nivel batalion din cadrul diviziei au executat marșuri din punctele de dislocare permanentă din Cecenia în poligonul de arme întrunite Sernovodsky. În prima etapă a exercițiului, în raioanele indicate, efectivele din două regimente și-au amenajat pozițiile de luptă, au organizat paza, sistemul de asigurare tehnico-materială și au trecut la îndeplinirea misiunilor de instrucție și luptă.

 

Exercițiul se desfășoară în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă a anului de instrucție 2019. În total, la verificare participă peste 100 de mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizia 42 Infanterie Moto dislocată în Cecenia a fost formată, în perioada 2016-2017, prin reorganizarea Brigăzilor 8, 17 și 18 de Infanterie Moto.

În prezent, divizia are următoarea structură organizatorică:

– Conducere și stat major;

– Regimentul 291 Infanterie Moto – Borzoy (fosta Brigadă 8 Infanterie Moto);

– Regimentul 70 Infanterie Moto – Shali (fosta Brigadă 17 Infanterie Moto);

– Regimentul 71 Infanterie Moto – Kalinovskaya (fosta Brigadă 18 Infanterie Moto);

– Batalionul Independent de Tancuri;

– Regimentul 50 Artilerie – Shali;

– Regimentul 1203 Rachete Antiaeriene;

– Batalionul 417 Cercetare;

– Batalionul 763 Război Electronic – Hankala;

– Divizionul de Artilerie Antitanc;

– Batalionul 478 Transmisiuni – Hankala;

– Batalionul 539 Geniu;

– Batalionul 474 Asigurare Tehnico-Materială;

– Batalionul 524 Reparații și Construcții;

– Batalionul 106 Medical;

– Compania UAV-uri;

– Compania de Protecție RCB.

Probabil, la exercițiul tactic desfășurat în poligonul Sernovodsky participă două regimente de infanterie moto din cadrul diviziei.

18 aprilie 2019
 F.Rusă: În RM Sud se desfășoară un exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel regiment

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE