Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.03.2019, în Republica Karelia, a început exercițiul de amploare Ladoga-2019 al Aviației Operativ-Tactice.

 

“În prima etapă a exercițiului, au fost alertate echipajele a peste 50 de avioane, care au scos tehnica de sub atacul adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

 

În timpul exercițiului, timp de o săptămână, piloții Aviației de Vânătoare își vor perfecționa deprinderile în descoperirea mijloacelor de atac ale adversarului convențional, escortarea și distrugerea acestora, în diverse momente ale zilei.

 

Lansarea țintelor aeriene va fi efectuată de la altitudini de peste 10.000 de metri, cu ajutorul avioanelor Su-27, dotate cu echipamente speciale pentru prinderea bombelor sub aeronave. În calitate de ținte vor fi întrebuințate bombe de aviație, amplasate sub formă de ghirlande, cu elemente luminoase.

 

Exercițiul se va desfășura deasupra poligonului și în zona de litoral a Lacului Ladoga. Piloții Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană vor întrebuința avioane de tip MiG-31MBSu-27 (în diverse versiuni), Su-34Su-35S și Su-30SM.

 

În total, la exercițiul Ladoga-2019, vor participa peste 50 de avioane, peste 70 de echipaje și peste 1.000 de militari din rândul personalului tehnic, pe șase aerodromuri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Participanții la exercițiu sunt dislocați pe aerodromul Besovets din localitatea Petrozavodsk (Republica Karelia) al Regimentului 159 Aviație de Vânătoare.

Pe acesta au fost redislocate aproximativ 40 de avioane din marile unități de aviație din Regiunile Voronezh, Kursk, Tver, Leningrad și Moscova.

Tehnica de aviație aparține regimentelor de aviație din subordinea Diviziei 105 Aviație Mixtă – Voronezh a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg astfel:– avioanele de vânătoare-bombardament Su-34 de la Regimentul 14 Aviație de Bombardament – Voronezh (aerodromul Baltimor, Regiunea Voronezh);– avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31BM de la Regimentul 790 Aviație de Vânătoare – Hotilovo (Regiunea Tver);– avioanele de vânătoare Su-30SM de la Regimentul 14 Aviație de Vânătoare – Halino (Regiunea Kursk);– avioanele de vânătoare Su-27 și Su-35S de la Regimentul 159 Aviație de Vânătoare – Besovets (Regiunea Karelia).

Probabil, din Regiunile Leningrad și Moscova au venit avioane speciale, cel mai probabil de tip Il-22, la bordul cărora se află puncte de comandă aeropurtate. Acestea aparțin Regimentului 33 Aviație Mixtă – Levashovo și Bazei 800 Aeriene – Chkalovsky.

Exercițiul Ladoga se desfășoară în fiecare an, în luna martie. Înaintea ediției din acest an, începând cu 19 martie, în cadrul Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg, a fost executat un exercițiu tactic cu dublă partidă, în șase regiuni din vestul Federației Ruse. La acesta au participat aceleași regimente de aviație, precum și regimentele de apărare antiaeriană dotate cu complexe S-300PM.

26 martie 2019
 F.Rusă: În vestul Federației Ruse a început exercițiul Ladoga-2019 al Aviației Operativ-Tactice

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE