Surse: mil.ru, militarynews.ru, tremnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.07.2019, echipajul navei de patrulare Dmitri Rogachev aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a efectuat transferul navei din punctul de dislocare permanentă în punctul principal de bazare al flotei de la Sevastopol.

 

Anterior, echipajul navei a desfășurat misiuni de curs K-1, în timpul cărora au fost elaborate probleme privind organizarea serviciului zilnic pe navă și de pregătire a acesteia pentru luptă și marș.

 

În prezent, personalul navei a trecut la desfășurarea de exerciții navale pe mare, cu executarea de trageri cu armamentele din dotare asupra unor ținte navale, de coastă și aeriene, precum și împotriva minelor plutitoare.

 

De asemenea, echipajul navei de patrulare va desfășura exerciții de luptă pentru vitalitatea navei, de organizare a protecției de radiații, chimice și biologice în timpul traversării mării, precum și activități de ducere a războiului electronic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Dmitri Rogachev este a doua navă Proiect 22160, respectiv prima din producția de serie, fiind introdusă în dotarea FRMN pe 11.06.2019.

Nava aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk, în cadrul căreia a fost creat un grup tactic de nave de patrulare, care, în perspectivă, va avea șase nave de acest tip.

Nava de patrulare Dmitri Rogachev este cea de-a 13 platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din dotarea FRMN.

Probabil, în prezent, nava desfășoară misiuni de curs K-2, adică activități individuale ale navei pe mare. Sosirea la Sevastopol are legătură cu aceste misiuni, urmând ca pe navă să fie ambarcate mijloacele și introduse datele necesare pentru îndeplinirea acestora.

12 iulie 2019
 F.Rusă: Nava de patrulare Dimitri Rogachev a FRMN s-a deplasat de la Novorossiysk la Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE