Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 13.04.2019, că, pe fondul manevrelor NATO Scutul mării-2019, forțele flotei au efectuat un exercițiu de deplasare pe mare a transportoarelor blindate ale Infanteriei Marine.

 

“În timpul exercițiului, subunități de infanterie marină ale FRMN au executat ambarcarea transportoarelor blindate BTR-82AM și a personalului pe nava mare de desant Azov, fiind tranportate într-un raion de poziție, de unde au desfășurat ieșirea cu transportoarele în plutire, pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat”, se arată în comunicatul de presă.

 

“Activitățile planificate de pregătire pentru luptă se desfășoară pe fondul exercițiului Forțelor Navale Întrunite ale NATO Scutul mării-2019”, au precizat reprezentanții FRMN.

 

Exercițiul NATO Scutul mării-2019 se desfășoară în Marea Neagră, în perioada 09-13.04.2019. La acesta participă nave și aviație din SUA, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România și Turcia, în cooperare cu reprezentanți ai Forțelor Armate din Georgia și Ucraina.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat a avut loc în zona poligonului Opuk din Crimeea.

Nava mare de desant Azov este una din cele șapte nave ale Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Subunitățile de infanterie marină aparțin Brigăzii 810 Infanterie Marină – Sevastopol a Corpului 22 Armată – Simferopol.

13 aprilie 2019
 F.Rusă: Nava mare de desant Azov a FRMN a debarcat transportoare blindate pe mare

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE