Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Pe 26.02.2019, echipaje de apărare antiaeriană ale navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu de respingere a unui atac al aviației adversarului convențional, în unul din poligoanele navale de pregătire pentru luptă.

 

Rolul adversarului aerian a fost jucat de un bombardier de front Su-24M aparținând Aviației navale a FRMN.

 

Echipajele de apărare antiaeriană ale navei Orekhovo-Zuevo, aflată în acvatoriul Mării Negre, au descoperit și escortat o țintă aeriană, care nu a răspuns la solicitări și a efectuat manevre de atac. Efectivele unității de luptă de artilerie au respins atacul aerian și au distrus ținta cu armamentele din dotarea navei.

 

La rândul său, echipajul avionului Su-24M a intrat pe cursul de luptă și a simulat efectuarea unui atac asupra navei.

 

Exercițiul a fost executat de echipajul navei Orekhovo-Zuevo în cadrul misiunilor de curs desfășurate pe mare, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN pe anul 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevoaparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea, fiind introdusă în dotarea FRMN în luna decembrie 2018.

În prezent, aceasta desfășoară misiuni de curs K-2, executând activități individuale pe mare, începând din 18.02.2019.

Din 19.02.2019, nava asigură și monitorizarea distrugătorului american Donald Cook, aflat în Marea Neagră. Distrugătorul efectuează în această perioadă o escală în portul ucrainean Odesa.

26 februarie 2019
 F.Rusă: Nava Orekhovo-Zuevo a FRMN a executat un exercițiu de apărare antiaeriană

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE