Surse: militarynews.ru, twitter.com, remnmilitaryblog.com

 Surse locale turcești din Istanbul au informat, pe 16.07.2019, că nava mică purtătoare de rachete Uglici a Flotei ruse din Marea Caspică (FRMC) a ieșit în Marea Mediterană.  

 

Uglici este o navă din clasa “râu-mare”, care a fost construită în anul 2010 pentru Forțele Navale ale Federației Ruse, fiind prima navă din producția de serie a Proiectului 21631. Aceasta este dotată cu cele mai moderne armamente de rachete și artilerie, inclusiv cu complexul Kalibr-NK. De asemenea, nava dispune de echipamente radiotehnice moderne.

 

În toamna anului 2015, nava mică purtătoare de rachete Uglici, în compunerea unei grupări navale formate din patru nave ale FRMC, a executat atacuri cu rachete de croazieră Kalibr, din acvatotiul Mării Caspice, asupra unor obiective de infrastructură ale organizației Stat islamic.

 

În vara anului 2018, navele similare ale FRMC, Veliky Ustiug și Grad Sviyazhsk, au fost transferate în Marea Mediterană, unde au intrat în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Apariția navei direct în Marea Mediterană este oarecum surprinzătoare. Nava a fost transferată anterior din Marea Caspică în Marea Neagră, după care a desfășurat pregătiri pentru misiune la Sevastopol. Până în prezent, sursele rusești nu au furnizat nicio informație referitoare la activitățile desfășurate de navă.

În compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană se mai află și o altă navă purtătoare de rachete a FRMC, respectiv Veliky Ustiug. Aceasta a plecat de la Sevastopol pe 10.06.2019 și, cel mai probabil, va mai rămâne în misiune până va împlini cel puțin trei luni.

  În Marea Mediterană s-a deplasat recent și fregata Pytlivy a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Aceasta a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele pe 13.07.2019.

Astfel, Gruparea navală operativă include în prezent cinci platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, între care submarinele Veliky Novgorod, Krasnodar și fregata Amiral Grigorovici ale FRMN și navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustiug și Uglici ale FRMC. La acestea se adaugă fregata Pytlivy și alte nave de luptă și auxiliare ale FRMN, între care dragorul maritim Kovrovets și atelierul plutitor PM-156.

16 iulie 2019
 F.Rusă: Nava purtătoare de rachete Uglici a FRMC îndeplinește misiuni în Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE