Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.04.2019, nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), aflate în zona maritimă îndepărtată în Marea Mediterană, au desfășurat un antrenament pe timp de noapte privind transmiterea de semnale luminoase reciproce, în locul întrebuințării mijloacelor de comunicații.

 

La antrenament au participat fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Essen, precum și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo.

 

În timpul activităților desfășurate pe timp de noapte, navele de luptă ale FRMN au executat unul dintre elementele de navigație în secret, în cadrul căreia navele se găsesc în legătură una cu alta, în regim de mascare radio.

 

Procesul de transmitere a informațiilor s-a realizat cu întrebuințarea lămpilor de semnalizare luminoase. Marinarii aflați în serviciu au recepționat aceste semnale, le-au descifrat și au răspuns în aceeași manieră, tot prin semnale luminoase.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Toate cele trei nave ale FRMN sunt dotate cu complexe de rachete Kalibr-NK.

Comunicarea prin semnale luminoase este realizată în scopul evitării interceptării comunicțiilor de către adversar.

Este de remarcat faptul că antrenamentul a fost executat chiar în prima zi de misiune în Marea Mediterană a fregatei Amiral Grigorovici, care abia a intrat în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

23 aprilie 2019
 F.Rusă: Nave de luptă ale FRMN au executat un antrenament pe timp de noapte în Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE