Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat, pe 25.07.2019, că nava de patrulare Dmitri Rogachevva executa trageri de artilerie în acvatoriul Mării Negre.

 

“Echipajul noii nave de patrulare Dmitri Rogachev din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN va executa trageri de artilerie în poligoane maritime de pregătire pentru luptă, pe timpul desfășurării misiunilor de curs speciale Navigația și ducerea acțiunilor de luptă de către o navă în mod individual”, a spus Rulev.

 

Acesta a precizat că, în cadrul acțiunilor desfășurate pe mare, echipajul navei va executa exerciții de apărare antiaeriană cu trageri de artilerie asupra țintelor aeriene și va efectua bruiaj pasiv de radiolocație, la limita apropiată.

 

“De asemenea, în cadrul exercițiilor de apărare antidiversiune, în timpul staționării într-o radă necunoscută, militarii vor executa activități de distrugere a diversioniștilor submarini ai adversarului convențional, cu întrebuințarea aruncătoarelor de grenade”, a menționat Rulev.

 

Nava de patrulare Dmitri Rogachev a fost construită la Șantierul naval Gorki din Zelenodolsk, fiind a doua navă din cadrul proiectului 22160.

 

Nava este destinată pentru efectuarea serviciului de patrulare și pentru îndeplinirea de misiuni, potrivit destinației, în zonele navale îndepărtate și în zonele oceanice.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Dmitri Rogachev este ultima din cele 13 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr introduse în ultimii ani în dotarea FRMN.

Nava face parte din Brigada 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Misiunile desfășurate pe mare sunt misiuni de curs K-2. Probabil, după introducerea în dotarea FRMN pe 11.06.2019, nava a desfășurat misiuni de curs K-1 (pregătirea navei pentru luptă și marș). Pe 11.07.2019, nava de patrulare Dimitri Rogachev a fost transferată de la Novorossiysk la Sevastopol.

25 iulie 2019
 F.Rusă: Noua navă de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN va executa trageri de artilerie în M. Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE