Surse: tvzvezdz.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 25.03.2019, că peste 100 de piloți tineri, care au absolvit instituțiile de învățământ militar în anul 2018, au început executarea de zboruri planificate, în marile unități și unități de aviație ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

 

O declarație în acest sens a fost făcută de comandantul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, general maior Nikolai Gostev, în cadrul unei reuniuni a Consiliului militar al Regiunii Militare Sud.

 

Toți piloții tineri din structurile armatei au încheiat pregătirea în centrele de perfecționare și ridicare a calificării personalului de zbor ale Forțelor Aerocosmice, pentru deservirea tehnicii moderne de zbor aflate în dotarea marilor unități și unități militare ale regiunii, și au trecut la executarea de zboruri independente”, a precizat Gostev.

 

În acest an, unitățile de aviație ale Regiunii Militare Sud vor fi completate cu peste 350 de absolvenți ai instituțiilor de învățământ ale Ministerului Apărării. O parte dintre aceștia, vor desfășura pregătiri pentru pilotarea avioanelor de vânătoare Su-57, planificate să fie livrate trupelor regiunii în anul 2020.

 

De asemenea, comandantul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a menționat că, în acest an, marea unitate operativă va primi peste 30 de avioane și elicoptere.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cea mai importantă precizare din știrea de mai sus se referă la dotarea Trupelor Regiunii Militare Sud cu noile avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57, începând din anul 2020.

Probabil, în cursul anului 2019, va fi încheiat al doilea contract de achiziționare a avioanelor de acest tip, pentru 12-15 aeronave.

În acest fel, prima escadrilă de avioane Su-57 va fi livrată începând cu anul 2020. Cel mai probabil, noile avioane vor fi dislocate pe aerodromul din Belbek al Regimentului 38 Aviație de Vânătoare al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. O altă variantă de lucru ar consta în introducerea noilor avioane în dotarea Regimentului 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk și redislocarea la Belbek a unei escadrile de avioane Su-27SM3.

Primul contract de achiziționare a avioanelor Su-57 prevede livrarea a două astfel de aeronave, în perioada 2019-2020. Avioanele vor fi introduse în dotarea Centrului pentru pregătirea personalului navigant al Forțelor Aerocosmice din Lipetsk

26 martie 2019
 F.Rusă: Peste 100 de piloți tineri execută zboruri planificate în RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE