Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

Departamentului pentru informare și comunicații în masă al Ministerului rus al Apărării a informat, pe 15.12.2018, că nava purtătoare de rachete Mytischi, prima navă din cadrul Proiectului 22800 construită la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg, a încheiat testele de stat în poligoanele din Marea Baltică și, pe 17.12.2018, va fi predate Forțelor Navale.

 

Despre finalizarea testelor navei purtătoare de rachete Mytischi a informat pentru prima dată comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Vladimir Korolev, în cadrul unei consfătuiri desfășurate la Șantierul Naval al Amiralității, care a fost consacrată dotării Forțelor Navale cu nave de suprafață dotate cu armament de precizie.

 

Amiralul Vladimir Korolev a precizat că, în perioada următoare, se vor descfășura activități de construire în serie a unor nave mici purtătoare de rachete și nave de patrulare, dotate cu armament de precizie și cu mijloace radiotehnice noi, și, de asemenea, va începe etapa de dotare a Forțelor Navale cu nave pentru zona oceanică.

 

În timpul consfătuirii, comandantul-șef al Forțelor Navale le-a cerut șefilor de direcții din Comandamentul Principal al Forțelor Navale ca, în anul 2019, să țină sub control procesul de proiectare a unei nave pentru zona oceanică, precum și procesul de testare a unor nave cu deplasament mare, cum sunt în prezent fregata Amiral Kasatonov sau nava mare de desant Petr Morgunov.

 

Anterior, în timpul testelor de stat, nava purtătoare de rachete Mytischi a fost deplasată la Flota de Nord, unde a desfășurat, cu succes, testarea complexelor de înaltă precizie, efectuând lansări de rachete. Nava și-a confirmat capabilitățile, în condiții nordice.

 

Etapa finală a testelor de stat s-a desfășurat în Marea Baltică.

 

În total, este planificată construirea a 18 nave purtătoare de rachete Proiect 22800 pentru dotarea Forțelor Navale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava purtătoare de rachete Mytischi , care va fi introdusă în dotarea Flotei din Marea Baltică, s-a numit anterior Uragan.

 

Datele principale despre navă:

– Constructor: Șantierul Naval Pella din Otradnoe;

– Număr de bord: 567;

– Număr de uzină: 251;

– Data începerii construcției: 24.12.2015;

– Data lansării la apă: 29.07.2017;

– Data introducerii în dotare: planificat 17.12.2018.

 

Ținând cont de faptul că nava este dotată cu complexul universal de rachete Kalibr-NK, ce poate întrebuința rachete de croazieră 3M14 cu bătaia cuprinsă între 1.500 și 2.600 de kilometri, aceasta reprezintă o amenințare directă la adresa securității României.

 

Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi, în total, 18 nave mici purtătoare de rachete (corvete) Proiect 22800, clasa Karakurt. Navele se construiesc, în paralel, la trei Șantiere Navale și vor fi destinate pentru Flota din Marea Neagră (6), Flota din Marea Baltică (4), Flota din Oceanul Pacific (6) și Flotila din Marea Caspică (2).

16 decembrie 2018
 F.RUSĂ: Prima navă proiect 22800 a încheiat etapa de testare și poate fi livrată Forțelor Navale

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE