25 octombrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitary.com

 

     Agenția rusă de presă, Tass a informat, pe 25.10.2019, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până în prezent, primul avion de bombardament modernizat de tip Tu-22M3M a efectuat 18 zboruri, în cadrul testelor de zbor de uzină.

 

     “Zborurile au fost executate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, a precizat sursa, care a adăugat că până la sfârșitul anului, avionul va mai executa câteva zboruri. De asemenea, este planificat ca, până la sfârșitul anului 2019, să înceapă testele și al doilea avion Tu-22M3M.

 

     Se estimează că, până la sfârșitul anului 2020, primul avion modernizat Tu-22M3M va începe testele de stat pe aerodromul din Akhtubinsk al Centrului de Stat 929 pentru teste de zbor al Ministerului Apărării.

 

     Primul zbor al bombardierului modernizat Tu-22M3M a fost efectuat pe 28 decembrie 2018. Zborul a fost executat fără armament la bord, a avut o durată de 37 de minute și s-a desfășurat la o altitudine de 1.500 de metri. Bombardierul a fost pilotat de un echipaj condus de pilotul de teste Oleg Petunin, de la Centrul de teste de zbor Zhukovski.

 

     Potrivit informațiilor furnizate de societatea Tupolev, bombardierul va dispune de un potențial de luptă extins și de o rază crescută de acțiune. Fostul comandant-șef al Forțelor Aerocosmice ale F.Ruse, Viktor Bondarev, în prezent președinte al Comitetului pentru Apărare și Securitate din Consiliul Federației, a declarat că bombardierul modernizat va putea purta rachete de croazieră H-32 și rachete hipersonice.

 

     Anterior, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a precizat că producerea în serie a bombardierului modernizat va începe în scurt timp.

 

     Comentariu remnmilitaryblog.com: F.Rusă intenționează să modernizeze la versiunea Tu-22M3M aproximativ 30 de avioane Tu-22M3. Se estimează că primele avioane de acest tip vor fi livrate la trupe începând cu anul 2021.

 

     Noile avioane vor putea să întrebuințeze patru rachete hipersonice de tip Kinzhal și, de asemenea, acestea vor putea fi realimentate în aer.

F.Rusă: Primul bombardier modernizat Tu-22M3M a efectuat deja 18 zboruri de test

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE