08 august 2020

Sursa: remnmilitary.com 

 

     Pe 07.08.2020, un avion rusesc de război electronic de tip Il-22PP, cu numărul de înregistrare RF-95673, a fost adus în Crimeea.

     Ca urmare, se poate aprecia că, săptămâna viitoare, ceva interesant se va întâmpla în Regiunea Mării Negre.

 

     Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de război electronic a aterizat în Crimeea, probabil, pe aerodromul din Saki al Regimentului 43 Aviație de Asalt din cadrul Aviației Navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Pe același aerodrom, se află, începând din 04.08.2020, și avionul AWACS de tip A-50U cu numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610.

 

     Aducerea în Peninsula Crimeea a celor două avioane reprezintă un indiciu că reprezentanții ruși pregătesc desfășurarea unor activități militare de amploare în Marea Neagră. Ținând cont de faptul că avioanele sunt concentrate pe un aerodrom al FRMN, se poate aprecia că la activități vor participa și forțe și mijloace din cadrul flotei - fie numai din cadrul Aviației Navale, fie și din compunerea marilor unități de nave de luptă.

 

     Toate aceste informații trebuie coroborate și cu redislocarea, pe 08.08.2020, pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) a unor bombardiere strategice de tip Tu-95MS din Extremul Orient. Astfel se obține imaginea unui posibil exercițiu aero-naval de amploare, cu implicarea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).  Este posibil ca activitățile să se desfășoare pe 09 sau 10 august și să facă parte din exercițiul operativ-strategic Scutul Oceanului-2020, aflat în curs de desfășurare.

 

     În altă ordine de idei, trebuie spus faptul că, în ultima perioadă, F.Rusă a rămas datoare în regiunea M.Negre, unde s-a desfășurat exercițiul naval internațional Sea Breeze-2020 și unde distrugătorul american Porter a executat manevre, aproape zilnic, în cooperare cu aeronave de cercetare, drone și avioane de vânătoare americane. În acest context, este necesară desfășurarea unor activități de amploare, care să demonstreze forța F.Ruse în această regiune.

 

      Comentariu BSMAP.RO: Reamintim că, în M.Neagră, pe lângă intensificarea activităților de cercetare, SUA a executat, duminica trecută (02 august), primul său exercițiu de amploare aero-naval.

     Mai multe despre acest exercițiu al forțelor americane pe https://www.defenseromania.ro/exerci-iu-militar-fara-precedent-al-sua-in-marea-neagra_604610.html  

 

 

 

F.RUSĂ: Probabilitate mare de desfășurare a unor activități militare de amploare, în zilele următoare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE