Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Direcției de frontieră din Republica Crimeea din cadrul FSB a anunțat, pe 28.03.2019, că forțe și mijloace aparținând grănicerilor, Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și Aviației FSB au executat un exercițiu comun, în care au desfășurat acțiuni în urma pătrunderii neautorizate a unei nave de luptă străine în Strâmtoarea Kerci.

 

“Au fost executate misiuni de tragere cu armamentul naval, de aviație și individual asupra unor ținte aflate la suprafața apei. De asemenea, subunitățile de luptă operative au exersat variante de desantare fără parașutare și de abordaj a navei infractoare a adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

 

Exercițiul a fost executat pe 27 martie, în acvatoriul Mării Negre. Tema acestuia a constat în “suprimarea acțiunilor îndreptate către întreruperea comunicațiilor maritime și încercarea de a trece ilegal nave de luptă străine prin Strâmtoarea Kerci”.

 

La exercițiu, care s-a desfășurat în raionul vârfului Opuk, au participat forțe și mijloace ale Direcțiilor de frontieră ale FSB din Crimeea și Ținutul Krasnodar, FRMN și Aviației FSB.

 

“Structurile de forță sunt capabile ca, în cel mai scurt timp posibil, să neutralizeze nava infractoare, să respingă atacul adversarului și să asigure securitatea navigației și activităților de pescuit în apele Mării Negre, Mării Azov și în Strâmtoarea Kerci”, au concluzionat polițiștii de frontieră, în urma rezultatelor exercițiului.

 

 

28 martie 2019
 F.Rusă: Structurile de forță ruse din Crimeea au executat un exercițiu în zona Strâmtorii Kerci

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE