Surse: tvzvezda.ru remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 22.04.2019, că, în acvatoriul Mării Negre, în apropierea coastelor Peninsulei Crimeea, a fost executat un exercițiu comun al submarinului Rostov pe Don și Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

 

Echipajul submarinului a efectuat scufundări și ieșiri la suprafață, în condiții obișnuite și în situații de urgență, și a efectuat schimburi cu aviația în ceea ce privește coordonatele mijloacelor adversarului.

 

În acest timp, un avion Be-12 și două elicoptere Ka-27M ale Aviației navale a FRMN au decolat de pe aerodromuri din Crimeea și au executat misiuni de căutare a submarinelor adversarului.

 

Particularitatea exercițiului a constat în faptul că elicopterele Ka-27M au întrebuințat stații hidroacustice. Cu ajutorul acestora, elicopterele antisubmarin sunt capabile să descopere ținte subacvatice mari.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-237 Rostov pe Don este unul din cele șase submarine noi ale FRMN, Proiect 636.3, dotate cu complexe de rachete Kalibr-PL.

Submarinele aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk. În prezent, patru dintre aceste submarine se află în Marea Neagră (Novorossiysk, Rostov pe Don, Stary Oskol și Kolpino), iar alte două sunt în Marea Mediterană (Krasnodar și Veliky Novgorod).

Avionul Be-12 și elicopterele Ka-27M aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha al Aviației navale a FRMN.

Submarinul Rostov pe Don a mai desfășurat activități pe mare în prima parte a lunii aprilie, în contextul executării în Marea Neagră de către NATO a exercițiului Scutul mării-2019.

În timpul ieșirii pe mare, submarinul a executat un complex de exerciții comune cu Aviația navală, cu navele antisubmarin și cu sistemele de coastă de monitorizare și urmărire a situției aeriene și de la suprafața apei.

În cadrul unuia dintre exerciții, echipajul submarinului a efectuat o urcare la suprafață, pentru a stabili o legătură de comunicații, în timpul căreia a primit un semnal de utilizare a complexului de rachete împotriva țintelor navale și de coastă ale adversarului convențional.

Ulterior, după efectuarea unei scufundări de urgență, echipajul submarinului a descoperit, escortat și distrus o serie de ținte, prin executarea unui atac cu rachete de înaltă precizie, din imersiune, efectuând lansări electronice de rachete.

22 aprilie 2019
 F.Rusă: Submarinul Rostov pe Don al FRMN a desfășurat exerciții comune pe mare cu Aviația navală

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE