Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 25.04.2019, submarinul Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) va traversa Strâmtorile Bosfor și Dardanele, în cadrul transferului către un Șantier Naval din nord-vestul Federației Ruse, unde va fi supus unui proces planificat de reparații.

 

Atunci când trec prin zona strâmtorilor, submarinele flotei, împreună cu navele de luptă de suprafață și navele auxiliare, acționează în strictă conformitate cu legislația internațională.

 

Începând din anul 2015, în dotarea FRMN au fost introduse șase submarine noi Proiect 636.3.

 

În conformitate cu cerințele documentelor de operare pentru exploatarea submarinelor, întreținerea pentru menținerea stării tehnice se realizează în mod periodic.

 

Pentru a efectua verificarea calculelor constructive privind utilizarea materialelor și echipamentelor noi în timpul construcției submarinelor din cadrul acestui proiect, se planifică verificarea performanțelor acestora în condițiile de zonă climatică cu temperaturi mai ridicate pentru întregul ciclu anual de funcționare. De aceea, înainte de plecarea pentru întreținere la Șantierul Naval nord-vestul Federației Ruse, submarinul Stary Oskol va efectua verificarea sistemelor de susținere a vieții în latitudinile sudice.

 

Comentariul remnmilitaryblog.com: Sub pretextul deplasării către Șantierul Naval care a produs submarinele Proiect 636.3, Federația Rusă profită de o lacună a Convenției de la Montreux, care reglementează traversarea Strâmtorilor de la Marea Neagră și care nu prevede că acestea trebuie să se ducă direct spre șantier, desfășurând cu submarinele misiuni în estul Mării Mediterane.

Submarinul Stary Oskol este al doilea submarin care iese din Marea Neagră, după submarinul Krasnodar, care a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele pe 15.03.2019.

Ulterior, pe 29.03.2019, submarinul Veliky Novgorod a intrat în Marea Neagră sosind pentru prima dată la Sevastopol.

Este posibil ca, după deplasarea submarinului Stary Oskol în estul Mării Mediterane să vină în Marea Neagră și submarinul Kolpino, ultimul din cele șase submarine Proiect 636.3 și singurul care nu a ajuns încă în locul de dislocare permanentă.

Probabil că Federația Rusă va face în așa fel încât să aibă în permanență două submarine operaționale în serviciul de luptă în Marea Neagră și două în estul Mării Mediterane. Alte două submarine se vor afla fie la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg fie în drum spre / dinspre acesta.

Astfel, va fi ocolită Convenția de la Montreux, care prevede că submarinele statelor riverane Mării Negre, care au fost produse în Șantiere Navale din afara acestei mări, pot să intre în Marea Neagră în momentul aducerii la locul de dislocare permanentă. Ulterior, acestea mai pot să iasă numai în cazul deplasării către șantierul producător, pentru reparații.

Dispunând de șase submarine Proiect 636.3, care vor necesita lucrări periodice de întreținere și reparații, Federația Rusă va trece aproape liber cu acestea prin Strâmtorile de la Marea Neagră.

25 aprilie 2019
 F.Rusă: Submarinul Stary Oskol al FRMN va ieși din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE