Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Șeful Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat, pe 02.03.2019, că peste 3.500 de militari aparținând subunităților de rachete antiaeriene au ieșit în poligoanele regionale ale Forțelor Terestre pentru desfășurarea unor tabere de instrucție.

 

Până la începutul lunii aprilie, militarii vor efectua marșuri, amenajare genistică a pozițiilor, orientare topo și de pregătire a tehnicii pentru ducerea acțiunilor de luptă

 

Activitățile de pregătire pentru luptă sunt organizate în poligoane dislocate în Regiunile Rostov, Volgograd și Astrakhan, în Ținuturile Krasnodar și Stavropol și în Republicile Crimeea, Ingușetia, Daghestan, Cecenia, Osetia de Nord și Adygeea.

 

La activitățile practice participă echipajele a aproximativ 750 de unități de tehnică specială, între care complexe de rachete și artilerie antiaeriană Tunguska și Pantsir-S1, complexe de artilerie antiaeriană ZSU-23-4 Shilka, precum și complexe de rachete antiaeriene S-400 TriumfTor-M1Buk-M3Osa și Strela-10M.

 

În etapa finală a activităților, subunitățile vor executa exerciții tactice cu trageri de luptă. Echipajele complexelor de apărare antiaeriană vor desfășura, în poligonul specializat Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, activități de respingere a atacurilor aviației tactice inclusiv a atacurilor cu aparate de zbor fără pilot.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile sunt normale pentru etapa actuală a procesului de pregătire pentru luptă.

Tabere similare, cu durata de aproximativ o lună, se desfășoară în fiecare an, în toate Regiunile Militare.

În perioada martie-aprilie, vor fi desfășurate tabere de instrucție în poligoane și cu alte categorii de trupe, precum Trupele de Rachete și Artilerie, Trupele de Cercetare, Trupele de Geniu sau Trupele de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică).

Este de remarcat faptul că la activitățile organizate în cadrul Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Forțelor Terestre participă și o serie de mijloace din cadrul Trupelor de Rachete Antiaeriene ale Forțelor Aerocosmice, precum S-400 și Pantsir-S.

De asemenea, trebuie semnalat faptul că activitățile nu sunt planificate și în poligoane din cadrul Bazelor Militare ruse din Abhazia, Osetia de Sud sau Armenia. Nu este exclus însă, ca subunități de apărare antiaeriană din cadrul acestora să fie aduse pentru pregătire în poligoane de pe teritoriul rus.

02 martie 2019
 F.Rusă: Tabere de instrucție ale Trupelor de Apărare Antiaeriană din RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE