Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 11.03.2019, că peste 200 de subunități aparținând Trupelor de Rachete și Artilerie ale regiunii au fost scoase, pentru desfășurarea de tabere de instrucție, în 20 de poligoane din Regiunile Federale Sud și Caucazul de Nord.

 

“Timp de o lună, peste 10.000 de militari din cadrul Trupelor de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Sud vor efectua etapa de coeziune în luptă de la pluton până la divizion și vor exersa noi forme și metode de îndeplinire a misiunilor de foc”, se arată în comunicatul de presă.

 

O atenție deosebită în timpul exercițiilor actuale va fi acordată pregătirii subunităților de artilerie pentru lupta contrabaterie în cadrul duelurilor de artilerie, precum și antrenamentelor în compunerea sistemelor de cercetare și foc sau de cercetare și asalt.

 

Până la jumătatea lunii aprilie, subunitățile de rachete și artilerie vor efectua peste 200 de exerciții tactice la nivel baterie, aproximativ 60 de activități de control de tragere și conducere a focului divizioanelor și peste 5.000 de misiuni de foc.

 

În etapa finală a activităților, vor fi executate lansări de rachete cu complexele IskanderBal și Bastion, precum și trageri de control ale artileriștilor. La taberele de instrucție participă aproximativ 3.000 de unități de armamente de rachete și artilerie, tehnică militară și specială.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În total, Trupele de Rachete și Artilerie din cadrul Forțelor Terestre ale Federației Ruse înclud 13 brigăzi de rachete Iskander-M, 12 brigăzi de artilerie și cinci brigăzi de artilerie reactive.

În prezent, în Regiunea Militară Sud sunt dislocate două brigăzi de rachete Iskander-M(Brigada 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol și Brigada 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz), urmând ca, în anul 2019, să mai fie formată încă o brigadă de rachete pentru Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk.

De asemenea, în cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și Flotilei din Marea Caspică se află structuri de rachete și artilerie de coastă, dotate cu complexe de rachete Bastion și Bal. FRMN dispune de două brigăzi de acest tip, dislocate la Anapa și Sevastopol.

Fiecare din cele trei armate de arme întrunite are de câte o brigadă de artilerie, iar la nivelul Regiunii Militare se află o brigadă de artilerie reactivă.

De asemenea, în cadrul diviziilor este constituit câte un regiment de artilerie.

În cadrul brigăzilor și regimentelor de infanterie moto se află divizioane de artilerie, artilerie reactivă și artilerie antitanc.

11 martie 2019
 F.Rusă: Tabere de instrucție ale Trupelor de Rachete și Artilerie din RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE