Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.05.2019, în Regiunea Rostov, subunități de artilerie aparținând Diviziei 150 Infanterie Moto au executat trageri cu tunurile Msta-B, calibru 152 de milimetri.

 

Potrivit scenariului exercițiului, echipaje ale complexelor care întrebuințează aparate de zbor fără pilot au descoperit obiective subterane mascate și forța vie a adversarului la o distanță de peste 10 kilometri și au transmis coordonatele țintei la punctul de comandă.

 

Pentru distrugerea obiectivului au fost implicate tunuri de artilerie 2A65 Msta-B, calibru 152 de milimetri, militarii executând amenajarea și mascarea pozițiilor de foc.

 

Artileriștii au efectuat foc în salvă, în compunerea bateriei, în vederea distrugerii unui punct de comandă subteran și a unui depozit de muniții al adversarului convențional.

 

De asemenea, militarii au executat trageri individuale pentru distrugerea unei ținte mobile, care imita tehnica de luptă cu manevrabilitate mare. Activitatea s-a desfășurat cu foc direct, de la o distanță de 2.500 de metri.

 

La executarea misiunilor de instrucție și luptă au participat aproximativ 500 de militari, precum și peste 30 de unități de tehnică militară. 

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile s-au desfășurat în cadrul Diviziei 150 Infanterie Moto – Novocerkassk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk din Regiunea Militară Sud.

Subunitățile aparțin Regimentului 381 Artilerie – Persianovsky, dislocat parțial și în localitatea Millerovo. În dotarea regimentului se află 40 de tunuri 2A65 Msta-B, calibru 152 de milimetri.

Divizia 150 Infanterie Moto a fost înființată în perioada 2016-2017, pe baza Brigăzii 33 Infanterie Moto (Vânători de munte), care a fost redislocată de la Maikop la Novocerkassk.

29 mai 2019
 F.Rusă: Trageri de luptă cu tunurile Msta-B în RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE