Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.04.2019, două regimente ale Diviziei 42 Infanterie Moto dislocate în Cecenia au fost alertate pentru executarea unui exercițiu tactic.

 

“Peste 2.000 de militari au executat un marș în raionul indicat, în condițiile întrebuințării de către adversar a grupurilor de cercetare-diversiune, cu depășirea unor porțiuni de teren contaminat”, se arată în comunicatul de presă.

 

Militarii vor desfășura activități în ofensivă și în apărare, inclusiv pe timp de noapte. O atenție specială va fi acordată luptei contrabaterie și contracarării dronelor de atac. În afară de aceasta, va fi exersată tactica acțiunii grupurilor aeromobile pe elicoptere Mi-8AMTȘ Terminator, în adâncimea dispozitivului adversarului, inclusiv prin desantarea din elicoptere pe ATV-uri de luptă.

 

În etapa finală a exercițiului vor fi executate trageri cu tancurile T-72B3, transportoarele blindate BTR-82A și mașinile de luptă ale infanteriei BMP-2.

 

După cum au precizat reprezentanții Serviciului de presă, la exercițiu participă aproximativ 300 de unități de tehnică militară, inclusiv avioane de asalt Su-25SM, instalații de artilerie autopropulsate Akatsia și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul tactic cu dublă partidă la nivel regiment se desfășoară în poligonul Sernovodsky. La acesta participă două regimente de infanterie moto din cadrul Divizia 42 Infanterie Moto a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Un exercițiu similar a fost executat și la începutul lunii aprilie 2019, în cadrul verificării finale asupra perioadei de instrucție de iarnă.

Divizia 42 Infanterie Moto dislocată în Cecenia a fost formată, în perioada 2016-2017, prin reorganizarea Brigăzilor 8, 17 și 18 de Infanterie Moto.

În prezent, divizia are următoarea structură organizatorică:

– Conducere și stat major;

– Regimentul 291 Infanterie Moto – Borzoy (fosta Brigadă 8 Infanterie Moto);

– Regimentul 70 Infanterie Moto – Shali (fosta Brigadă 17 Infanterie Moto);

– Regimentul 71 Infanterie Moto – Kalinovskaya (fosta Brigadă 18 Infanterie Moto);

– Batalionul Independent de Tancuri;

– Regimentul 50 Artilerie – Shali;

– Regimentul 1203 Rachete Antiaeriene;

– Batalionul 417 Cercetare;

– Batalionul 763 Război Electronic – Hankala;

– Divizionul de Artilerie Antitanc;

– Batalionul 478 Transmisiuni – Hankala;

– Batalionul 539 Geniu;

– Batalionul 474 Asigurare Tehnico-Materială;

– Batalionul 524 Reparații și Construcții;

– Batalionul 106 Medical;

– Compania UAV-uri;

– Compania de Protecție RCB.

În cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz se află în curs de constituire alte două divizii de infanterie moto, prin reorganizarea Brigăzii 19 Infanterie Moto – Sputnik și Brigăzii 136 Infanterie Moto – Buinaksk.

23 aprilie 2019
 F.Rusă: Trupele ruse dislocate în Cecenia au început executarea unui exercițiu tactic la nivel regiment

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE