Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 12.04.2019, echipajul vedetei antidiversiune Kursant Kurovets de tip Gracionok, din compunerea Detașamentului de luptă cu forțele și mijloacele de diversiune submarine al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a executat exerciții de luptă în acvatoriul Mării Negre.

 

Vedeta Kursant Kurovets a executat trageri de artilerie asupra unor ținte care imitau mijloace de navigație rapidă ale adversarului convențional, precum și un antrenament cu lansări preventive de grenade împotriva scafandrilor de luptă.

 

De asemenea, echipajul vedetei a executat un exercițiu de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) și a desfășurat acțiuni de luptă pentru vitalitatea navei, în timpul traversării mării.

 

Exercițiul complex cu echipajul vedetei a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vedeta antidiversiune P-350 Kursant Kurovets (număr de bord 842) aparține Detașamentului de luptă cu forțele și mijloacele de diversiune submarine al Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk, din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Probabil, vedeta, aflată în dotarea FRMN din anul 2013, desfășoară activități de instrucție pe mare, pe fondul exercițiului NATO Scutul mării-2019.

În seara zilei de 11.04.2019, în Marea Neagră a ieșit o altă vedetă din clasa Gracionok, de la Sevastopol. Este posibil ca aceasta să fie P-355 Yunarmeets Crimeea (număr de bord 836).

Fiecare Bază Navală include o brigadă de nave pentru paza raionului maritim, în cadrul căreia se află un Detașament de luptă cu forțele și mijloacele de diversiune submarine ale adversarului. Astfel, în cadrul FRMN se află două detașamente de acest tip, în structura Brigăzii 64 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol și Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk. În total, cele două detașamente dispun de 16 vedete antidiversiune (10 la Sevastopol și șase la Novorossiysk). Dintre acestea șase sunt de tip Gracionok (trei la Sevastopol și trei la Novorossiysk).

12 aprilie 2019
 F.Rusă: Vedeta antidiversiune Kursant Kurovets a FRMN a executat trageri de artilerie

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE