Furtun de irigare

manguera-de-riego

Cel mai bun furtun de udare este cel care se potrivește nevoilor noastre. A avea plante în casă ne face să ne simțim fericiți și în contact cu natura, este oaza noastră privată după o zi grea de muncă afară. Dacă aveți o grădină mare în aer liber cu pomi fructiferi sau un spațiu mic cu flori și bonsai, atunci rămâneți cu noi pentru recomandări privind furtunurile, bazate pe sfaturi de specialitate în grădinărit.

Odată cu apropierea sezonului estival, trebuie să acordăm o atenție deosebită îngrijirii grădinii și plantelor noastre. Multe dintre furtunurile pe care le-am folosit de-a lungul anilor sunt greoaie și inflexibile, îngreunând și îngreunând munca noastră.

Astăzi vă vom prezenta produse de bună calitate și la prețuri accesibile, astfel încât să puteți înlocui acel furtun vechi, întins, care vă aglomerează spațiile de ani de zile, cu un furtun rulabil pe care îl puteți depozita în orice loc mic pe care îl aveți.

Tot ceea ce vă vom prezenta mai jos vor fi produse care au fost testate riguros pentru calitate, durabilitate și economie. Să aruncăm o privire la cele mai bune 5 furtunuri de irigare de pe piață în prezent.

Cele mai bune furtunuri de irigare

Iată dintre cele mai bune furtunuri de irigare:

1. Furtun de udare 15M FIXKIT

Cu 8 funcții de udare diferite

Este un furtun excelent, cu o flexibilitate și durabilitate ridicată, îl puteți obține în trei lungimi diferite: 15 metri, 23 metri și 30 metri, astfel încât să puteți alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Este prevăzut cu o duză de pulverizare care poate fi reglată în 8 moduri diferite de udare. Este foarte ușoară și foarte ușor de manevrat.

Designul său inovator permite ca structura să se extindă până la triplarea dimensiunii sale odată ce este conectată la presiunea apei, adică, atunci când terminați de utilizat, dimensiunea sa se va reduce automat de la 15 la 5 metri, astfel încât să o puteți depozita și transporta fără prea mult efort.

Structura furtunului a fost realizată cu o țesătură de poliester de înaltă densitate și un miez de latex, materiale care oferă rezistență, astfel încât să vă puteți bucura de mulți ani de serviciu. Include o garanție pe viață.

2. Furtun de irigare 1184586 Schlauch

Design flexibil și rezistent

51VgE-0DzhL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui furtun rezistent la intemperii, presiune și îndoituri, trebuie să aruncați o privire la modelul de la marca germană Schlauch.

Va fi instrumentul ideal pentru a vă echipa grădina, cu el vă puteți uda plantele, vă puteți spăla mașina și vă puteți îmbăia animalele de companie într-o după-amiază însorită.

Are o lungime de 20 de metri și cântărește 2,5 kg. Este fabricat cu o construcție din cauciuc extrem de durabilă și rezistentă la scurgeri, care va menține furtunul în funcțiune chiar și în timpul temperaturilor scăzute din lunile de iarnă.

Este însoțit de un conector pentru robinet și de un pulverizator reglabil care permite utilizarea diferitelor moduri de udare.

Pe scurt, instalarea acestui furtun este la fel de ușoară ca și cum ai cânta și coase, îl puteți scoate direct din cutie și este gata de utilizare. Va funcționa foarte bine dacă aveți o presiune bună a apei.

3. Furtun de udare Supergreen SU-008

Cu 7 jeturi diferite

51Hb3q7g4NL

Vezi pretul Emag

Acest furtun practic este extensibil în funcție de presiunea apei pe care o aplicați și încorporează un pistol de udare cu 7 jeturi diferite, astfel încât să puteți uda de la cea mai puternică plantă până la cea mai delicată.

Este foarte versatilă și potrivită pentru grădinile mari, deoarece își extinde lungimea imediat ce deschideți robinetul. Acesta se întinde de la 5 la 15 metri și este retractabil, adică revine automat la forma inițială atunci când se oprește alimentarea cu apă.

Este ușor de depozitat, măsoară 30 x 12,4 x 11,8 cm, cântărește 780 g, are un preț redus și este disponibil într-o culoare verde frumoasă și atrăgătoare.

4. Gardena 8023-20 Furtun de perete

Cu suport

41XXFZ9fVhL

Vezi pretul Emag

Marca Gardena, mereu în prima linie, ne aduce acest produs incredibil și funcțional cu suport. Este un furtun lung de 25 de metri, complet asamblat pe o bază care se înfășoară automat, ceea ce îl face deosebit de util și convenabil.

Poate fi montat cu ușurință pe perete, se poate roti la 180 de grade și este ușor de scos cu puțin efort, blocându-se la intervale de 50 cm. Tubul său cu diametrul de 13 mm asigură un debit optim de apă.

Atunci când furtunul este scos pentru scurt timp, acesta se rulează ușor și fără să se îndoaie datorită sistemului său automat de rulare, astfel încât să vă puteți păstra întotdeauna mâinile curate. Acesta este prevăzut cu accesorii pentru conectarea la robinet, are un mâner pentru a fi agățat, desprins și transportat cu ușurință și încorporează un sistem inovator anti-picurare care va preveni scurgerile de apă după utilizare.

Datorită lungimii sale, este perfect pentru spălarea mașinii și pentru curățarea în afara casei. Designul său este elegant, carcasa din plastic este foarte durabilă și, deși nu este cel mai ieftin din lista noastră, cumpărătorii sugerează că este un produs care nu va dezamăgi. Acesta măsoară 50,8 x 27,9 x 50,8 cm și cântărește 8 kg.

5. Kärcher CR 3.110 Înfășurătoare de furtun pentru balcon Terasă compactă

Potrivit pentru apartamente

41ndnxXfybL

Vezi pretul Emag

Uitați să mai cărați acel recipient greu plin cu apă pentru a uda plantele din apartament! Acest furtun care se întinde pe este destinat în special balcoanelor, teraselor și grădinilor mici.

Are 2 racorduri care previn stropirea, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la udarea în interiorul casei dvs. și îl puteți asambla cu ușurință singur datorită accesoriilor sale funcționale de interior.

Vine cu o cutie de depozitare practică pe care o puteți plasa pe perete pentru un transport ușor și care încorporează un mâner care colectează furtunul și îl depozitează în interior.

Are o lungime de 12 metri, ceea ce o face ideală pentru spații mici, este mai puțin costisitoare decât concurența, măsoară 50 x 39 x 33 cm, este disponibilă în galben cu negru și cântărește doar 2,7 kg.

6. Furtun de grădină flexibil Crenova GH-01

Fără toxine

Acest furtun puternic și ergonomic este prevăzut cu un miez dublu din latex și cu un conector din alamă solidă foarte rezistent care previne scurgerile. Designul său unic și inovator asigură o conexiune perfectă între capătul furtunului și duză și, datorită materialului utilizat la fabricarea sa, poate fi prelungit până la 15 m la presiunea maximă a apei.

Furtunul spiralat este ușor de manevrat în timpul udării și ușor de înfășurat atunci când nu este utilizat. Țesătura sa groasă, fără cusături, oferă o mai bună protecție pentru camera de aer, ajutând la prevenirea spargerii sau ruperii acesteia sub presiunea mare a apei.

Se micșorează automat atunci când robinetul este oprit și nu se îndoaie sau se răsucește niciodată. Se adaptează la o gamă largă de temperaturi și rămâne flexibilă pe tot parcursul anului, indiferent de vremea extremă a zilelor reci de iarnă sau a verii fierbinți.

Nu conține toxine și este complet sigur pentru a fi folosit în grădini, pentru spălarea mașinilor sau pentru a curăța podeaua garajului. Este prevăzut cu o garanție de 12 luni, măsoară 16 x 15 x 12 cm și cântărește 798 g.

7. Hozelock Pico Reel 2425

Disponibil în diferite culori

411RBwxtlZL

Vezi pretul Emag

Comparația făcută de o multitudine de cumpărători evidențiază furtunul Hozelock ca fiind unul dintre cele mai bune disponibile în prezent. Este destul de ușor și vine cu un pistol care vine cu diferite setări, astfel încât puteți uda florile, spăla mașina sau curăța podeaua terasei.

Include o rolă de furtun pentru o colectare ușoară și convenabilă a furtunului, menținându-l curat și ordonat în permanență. Dacă este conectat la o priză standard de jumătate de inch, puteți lăsa robinetul deschis cu certitudinea că nu va picura. Este fabricat din materiale de bună calitate, foarte rezistent și ocupă puțin spațiu, ceea ce îl face minunat pentru depozitare.

Este disponibil în culori frumoase (galben, fucsia, liliac și lime), măsoară 31,5 x 26 x 14 cm și cântărește 1,8 kg.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune furtunuri de udare

Ce este un furtun de udare?

manguera-de-riego

Furtunurile de irigare sunt țevi flexibile, care capătă forma unui tub atunci când apa sub presiune trece prin ele, iar când nu mai trece prin ele, se retrag, rămânând plate.

Acestea sunt fabricate din fibre de plastic care le conferă această flexibilitate, iar unele sunt acoperite pentru a le conferi o durabilitate mai mare.

Tipuri de furtunuri de grădină

Înainte de a vă lua cardul de credit și de a vă aventura să cumpărați, trebuie să știți că există diferite tipuri de furtunuri care servesc în scopuri diferite, cum ar fi udarea plantelor, curățarea terasei sau a exteriorului și menținerea grădinii verzi și luxuriante. Să le examinăm pe cele mai populare.

Ușoare și ușoare

Aceste furtunuri sunt, de obicei, fabricate din vinil sau din plasă armată cu mai multe straturi pentru o îndoire ușoară. În plus, acestea au fitinguri din plastic și sunt disponibile cu diametre mai subțiri.

Regulate și grele

Sunt făcute pentru a rezista la intemperii și pentru a vă oferi calitate și durabilitate. Acestea sunt mult mai groase decât cele mai ușoare și au cuplaje mai puternice. Unele au întărituri suplimentare și o garanție pe viață.

Plat

Acest tip este foarte asemănător cu cele folosite de pompieri. Acestea sunt rotunde atunci când sunt pline cu apă, dar se aplatizează atunci când sunt goale, sunt în general ușoare, ușor de înfășurat și ocupă mai puțin spațiu de depozitare decât un furtun convențional, dar uneori pot fi dificil de depozitat fără o rolă.

Deoarece sunt foarte flexibile, se pot îndoi ușor și nu se rup sub presiunea apei. Acestea sunt excelente pentru depozitarea în locuri mici și este recomandabil să le folosiți în linie dreaptă sau pe suprafețe fără multe obstacole.

Udare

Acestea sunt utilizate în general pentru udarea grădinii și sunt fabricate din cauciuc reciclat. Acestea au pereți poroși, iar atunci când robinetul este deschis, apa se scurge prin mii de găuri minuscule, ceea ce face ca apa să se scurgă treptat.

Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de diametre și lungimi și pot fi amplasate direct în pământ sau îngropate sub suprafață. Acestea reprezintă un sistem de udare excelent și le puteți ajuta să le fixați cu ajutorul unor țăruși. De asemenea, este o idee bună să le lăsați la soare timp de câteva zile înainte de a le folosi pentru a le înmuia puțin și a le face mai flexibile.

Sunt potrivite pentru locuri plate, pentru lungimi scurte și trebuie să aveți o presiune bună a apei pentru a vă asigura că apa se va filtra pe toată lungimea furtunului.

Apă potabilă

Dacă dumneavoastră sau animalele de companie consumați apă din furtun sau dacă îl folosiți pentru a umple o piscină în care vor înota copii mici, trebuie să vă asigurați că acesta nu eliberează produse care ar putea fi toxice sau dăunătoare pentru sănătate.

Cele mai multe sunt fabricate din materiale flexibile care pot conține substanțe chimice, cum ar fi BPA sau plumb, care, deși nu sunt dăunătoare pentru plante, sunt periculoase pentru oameni și animale.

Căutați furtunuri cu etichete precum 'apă potabilă sigură' sau 'fără plumb', deoarece acestea sunt fabricate cu miezuri interioare non-toxice, aprobate de FDA, care nu eliberează substanțe chimice dăunătoare.

Înfășurarea

Un furtun înfășurat devine o bobină strânsă atunci când nu este utilizat și poate fi tras când este necesar. În general, acestea au o lungime mai mică și un diametru de ½ inch sau mai mic, ceea ce duce la un debit și o presiune mai mici ale apei în comparație cu un furtun de grădină obișnuit.

Din cauza bobinelor sale, nu se întinde pe toată lungimea sa și poate fi greu de depozitat, deoarece nu poate fi pus pe o rolă și se încurcă rapid dacă este pus într-un container.

De obicei, acestea sunt cele mai potrivite pentru udarea teraselor sau a balcoanelor, deoarece se potrivesc cu ușurință în spații mici.

Extensibil

Probabil că ați văzut multe din acestea în reclamele TV! Acestea sunt uimitoare, deoarece se extind de până la 3 ori lungimea lor atunci când sunt umplute cu apă, sunt foarte ușoare și, de obicei, sunt disponibile în culori strălucitoare. Cele mai multe au un diametru de ½ inch și un debit de apă adecvat, comparabil cu cel al unui furtun de grădină obișnuit.

Rețineți că, atunci când deschideți duza după ce furtunul se dilată, acesta se va contracta pe măsură ce presiunea apei scade. Încercați să îl feriți de soare, deoarece se poate deteriora cu ușurință, deoarece camera de aer este foarte flexibilă, iar atunci când cumpărați unul, verificați dacă nu are cuplaje din plastic, ci din alamă, deoarece primele sunt predispuse la crăpături.

Cum să alegi cel mai bun furtun de udare pentru tine

Nu există un furtun perfect și care să se potrivească tuturor în mod egal, cel care funcționează cel mai bine pentru tine și nevoile tale, va depinde, printre altele, de mărimea zonei de udare, de scopul în care îl vei folosi, de locul unde îl vei depozita și, bineînțeles, de cât ești dispus să plătești pentru el. Cu toate acestea, există 6 puncte importante de luat în considerare înainte de a cumpăra unul, să le analizăm pe scurt.

Lungime: Mai mult nu înseamnă neapărat mai bine

Furtunurile de grădină sunt disponibile în lungimi de 25, 50, 75 și 100 de picioare. Este destul de tentant să o iei acasă pe cea mai lungă și să o folosești pentru toate nevoile tale de udare, dar nu o face! Nu numai că sunt mai scumpe, dar sunt mult mai grele, au nevoie de mai mult spațiu de depozitare, pot fi dificil de golit înainte de a le depozita pentru iarnă, iar presiunea apei poate fi mai scăzută.

Pentru o terasă sau o grădină, un furtun de 25 de picioare este destul de convenabil. În cazul în care aveți nevoie de unul mai lung, ați putea lua în considerare cumpărarea a două și îmbinarea lor, astfel încât să nu mai trebuiască să îl târâți tot timpul.

Diametrul furtunului - lățimea = debit de apă

Cele mai comune diametre ale furtunului de grădină sunt ¾, 5/8 și ½ inch. Aceste măsurători se bazează pe diametrul interior al furtunului, nu pe cel exterior. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât va transporta mai multă apă.

O lățime de 5/8 este, în general, mai utilă, deoarece reprezintă o combinație bună de debit și presiune a apei fără a fi prea grea. Dacă greutatea este o problemă pentru dumneavoastră, atunci un ½ inch poate fi mult mai convenabil. Acesta din urmă poate fi utilizat pentru sarcini ușoare de grădinărit, cum ar fi umplerea recipientelor de udare sau a coșurilor cu plante suspendate.

Material: Cauciucul este cel mai bun

Furtunurile de grădină sunt disponibile într-o gamă largă de culori și materiale. Puteți găsi diferite materiale, cum ar fi cauciucul, vinilul sau, de asemenea, o combinație a celor două. Furtunurile din vinil sunt, în general, mai ieftine, mai ușoare, dar și mai puțin durabile. Acestea sunt mai predispuse la îndoire, rupere, crăpare și se degradează mult mai ușor dacă sunt expuse la soare sau la intemperii.

Cauciucul este, în general, mai rezistent și mai durabil, dar este mai scump și mai greu. Cauciucul are avantajul suplimentar de a putea transporta apă caldă, de a fi mai puțin predispus la îndoire și de a rezista foarte bine la crăpături și deteriorare.

O opțiune bună care se situează între cele două variante este un furtun de cauciuc cu compuși de vinil. Acestea sunt întărite cu o căptușeală din plasă între straturi, ceea ce le face mai rezistente la îndoire și au, de asemenea, o presiune a apei mai mare.

Ar trebui să fiți foarte atenți cu acestea din urmă, deoarece pot elibera substanțe chimice care le fac nesigure pentru a fi consumate. Nu uitați că este mai bine să investiți câțiva dolari în plus în cele care sunt potabile și sigure pentru băut. Acestea sunt, de obicei, fabricate din poliuretan și sunt fabricate special pentru a nu elibera aceste substanțe chimice dăunătoare.

Rezistența: presiunea de spargere

Rezistența furtunurilor poate fi măsurată în termeni de 'presiune de spargere', adică presiunea apei la care este posibil să se spargă. Dacă aveți de gând să folosiți o duză sau un pulverizator, căutați unul cu o presiune de spargere de peste 350 psi.

Flexibilitate: Faceți testul de îndoire

Probabil că doriți un furtun care să fie flexibil, dar nu atât de flexibil încât să se îndoaie sau să se răsucească, nu-i așa? Apoi ar trebui să faci testul Kink, care constă în îndoirea acestuia în formă de U. Este atât de simplu, dacă se îndoaie prea mult, mai bine alegi altul!

Cuplaje: Căutați alamă turnată

Racordurile pentru furtunuri de grădină sunt piesele terminale care se atașează la nipluri, pulverizatoare și duze. Cele mai puțin costisitoare sunt de obicei din plastic, încercați să le evitați, deoarece sunt mai predispuse la scurgeri, fisuri și rupturi. Acest material se degradează ușor, în special atunci când este expus la lumina soarelui.

Cuplajele metalice, de obicei din alamă cromată, sunt mai groase și au aproape întotdeauna o formă octogonală, astfel încât să le puteți roti cu o cheie. Acestea sunt mult mai durabile și rezistă la scurgeri de apă. De asemenea, se recomandă utilizarea unor șaibe de cauciuc de bună calitate în punctul de conectare dintre racord și mamelon pentru a preveni scurgerile și a evita îndoirea.

Avantajele furtunurilor de irigare

Marele avantaj al acestei tehnologii este că ocupă puțin spațiu atunci când este înfășurat, astfel încât are mai puține nevoi de depozitare și transport atunci când trebuie să fie colectat după utilizare.

Acest instrument vă oferă posibilitatea de a ști câtă apă dați plantei și de a o uda într-un timp foarte scurt cu o cantitate mare de lichid.

Pe de altă parte, cu furtunul puteți acoperi o suprafață mare cu puțin efort.

Acestea pot fi o soluție excelentă pentru a vă menține grădina în ton în timpul sărbătorilor. Deși este o resursă foarte scumpă (poate costa între 70 și 100 de euro), este foarte eficient să cumpărați un sistem de udare automată.

Acestea sunt sisteme care sunt conectate la rețeaua de alimentare cu apă și care se ocupă de udarea periodică a plantelor dumneavoastră. În acest fel, sistemul automat va avea grijă de ele și vă vor primi la fel de verzi și luxuriante cum le-ați lăsat.

Dezavantajele udării cu furtunul

Deși totul pare ideal, udarea cu furtunul are și unele dezavantaje. De exemplu, necesită mult timp, deoarece va trebui să mergeți dintr-un loc în altul trăgând de furtun. În plus, înseamnă că trebuie să țineți acest instrument în mână timp de mai multe ore, ceea ce în cele din urmă devine obositor.

Pe de altă parte, nu există uniformitate, deoarece în unele locuri cade mai multă apă decât în altele. În plus, generează o risipă inutilă și necontrolată de apă, deoarece, în cazul udării cu furtun, se utilizează doar 40% din fiecare litru de apă, restul fiind irosit, ceea ce nu este deloc compatibil cu mediul înconjurător și cu atât mai puțin cu buzunarul dumneavoastră.

Cum se conectează un furtun la separator sau la duză?

Ai luat furtunul care îți place, acum cum îl faci să funcționeze? Unii oameni nu știu cum să îl conecteze și uită să cumpere fitingurile potrivite pentru acesta.

În funcție de presiunea apei și de diametrul furtunului, se poate folosi o clemă cu șurub. Aceasta este cea mai simplă, cea mai comună și cea mai ieftină opțiune, deoarece este un conector din plastic care se înșurubează la bază.

Cu toate acestea, este recomandat doar pentru presiuni mici sau pentru a fi utilizat într-o grădină de casă , poate chiar pentru a vă spăla mașina. Cu acest sistem puteți conecta și deconecta cu ușurință furtunul.

Racordurile din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, o alternativă pentru o fixare mai sigură dacă furtunul nu va fi deconectat frecvent, deoarece sunt foarte greoaie de asamblat și dezasamblat. Acest racord este perfect pentru orice presiune și sistem.

Cum se repară un furtun?

Condițiile meteorologice și de mediu pot afecta durabilitatea furtunului. Dacă sunt răsucite sau expuse pentru o perioadă lungă de timp la soare sau la frig, acestea tind să se crape și să curgă.

Cu toate acestea, există întotdeauna o modalitate de a le repara, așa că nu vă grăbiți să le trimiteți la gunoi înainte de vreme. Iată câteva sfaturi:

1.-Deconectați-l și lăsați-l să se usuce

2.-Utilizați bandă adezivă pentru a-l repara

3.-Dacă s-a rupt, faceți o tăietură cu un cuțit ascuțit

4.-Separați piesele

5.-Puteți alege să puneți o manșetă și să aveți două furtunuri de lungime mai mică sau pur și simplu conectați unul la vârful celuilalt și gata, problema este rezolvată.

Cum să păstrați în stare bună furtunurile de grădină, aspersoarele și accesoriile de udare?

Fabricat din cauciuc:

Dacă doriți să folosiți cât mai mult furtunul, nu cumpărați furtunuri din plastic, deoarece acestea tind să se rupă sau să se găurească frecvent, în special dacă sunt expuse la soare.

Pe de altă parte, furtunurile din cauciuc sunt mai flexibile. Acestea pot fi îndoite fără a se rupe. De asemenea, pot rezista la căldura soarelui fără să se uzeze.

ON/OFF:

O duză on/off este întotdeauna o achiziție bună. Se atașează direct la capătul furtunului și va opri fluxul de apă atunci când sunteți gata să încetați să îl mai folosiți.

Va proteja capătul furtunului, care poate fi deteriorat dacă tinde să tragă furtunul pe sol, precum și va preveni deteriorarea care poate rezulta din răsucirea acestuia pentru a opri curgerea apei.

Toți pentru unul și unul pentru toți:

Fiecare duză are o funcție specifică și, deși poate părea că toate fac același lucru, nu este așa. Luați aminte la importanța acestui detaliu:

Duză cu debit moale:

Perfectă pentru plante de grădină sau de grădină de legume. Oferă un jet de apă blând care nu vă va deteriora plantele. De asemenea, furnizează o cantitate bună de apă odată, astfel încât nu va trebui să stați acolo mult timp

Duză cu jet sau cu vârf de presiune:

Aceasta este concepută pentru lucrări grele. Este perfect pentru curățarea grădinii.

Duză de pulverizare în evantai:

Acest accesoriu vă oferă o pulverizare largă și consistentă. Dacă aveți răbdare, puteți să vă udați gazonul cu acest lucru. Nu vă va afecta plantele, deoarece va cădea sub formă de pulverizare ușoară pe ele.

Furtun model 101

Acest furtun modern de ultimă generație a fost proiectat să revină la starea inițială după ce a fost utilizat. Cu toate acestea, reclamele de la televizor nu explică faptul că nu este tocmai o sarcină ușoară. De aceea, am făcut aceste sugestii pentru a vă ajuta:

Îmbunătățiți-vă tehnica de înfășurare.

Atunci când achiziționați o rolă de furtun trebuie să luați în considerare modul de depozitare a acesteia. O tehnică bună ar fi să înfășurați furtunul între degete pe măsură ce formați bobinele

Cărucior pentru furtun.

Pentru a ajuta la 'automatizarea' procesului, este posibil să doriți pur și simplu să investiți într-un cărucior pentru furtunuri. În funcție de mărimea grădinii, târârea furtunului până la locul unde aveți nevoie de el poate fi foarte incomodă. Puteți folosi cărucioare cu roți pentru a facilita deplasarea în grădină.

În ceea ce privește înfășurarea, acest dispozitiv simplu cu manivelă simplifică munca de înfășurare a unui furtun lung, iar apoi totul poate fi ascuns cu grijă, fără a fi văzut. Vă asigurăm că această idee vă poate scuti de multe bătăi de cap.

Furtun preînfășurat.

Un furtun de acest tip este util pentru utilizare în interior sau în exterior și evită necesitatea de a vă îngrijora cu privire la înfășurarea furtunului, deoarece acesta este înfășurat și făcut să rămână așa.

Câteva soluții inteligente de depozitare

Cârlige și cârlige

Dacă doriți să prelungiți durata de viață a furtunului, trebuie să lăsați apa să curgă liber. O modalitate ușoară și ieftină de a face acest lucru este să o înfășurați în jurul unui anvelopă veche de gunoi atașată la un stâlp de gard, cu duza orientată în jos.

Cârligele pentru furtunuri independente sunt o altă opțiune, deși sunt mai scumpe, ocupă mai mult spațiu și, dacă nu sunt bine ancorate în pământ, au tendința de a se clătina în timp.

Înfășurare creativă

Înfășurarea manuală a furtunului poate fi o sarcină dificilă și merită să investiți în echipamente care să vă ușureze munca, chiar și numai pentru a vă scuti de frustrare.

Înfășurătorul automat de furtun de perete , care are același mecanism ca un aspirator casnic, îl ridică cu o mică tragere și se derulează automat în siguranță și fără probleme.

Bricolaj

Reciclarea și moda bricolajului vă pot oferi mai multe idei de depozitare. O modalitate alternativă de a depozita furtunul după fiecare utilizare este de a-l ascunde într-un recipient separat, cum ar fi un coș de plastic tăiat în două sau un vas mare de teracotă.

Suport de perete clasic

Se atașează la un perete pentru a înfășura furtunul.

Accesorii utile

Accesoriile sunt concepute pentru a ușura munca grea și pentru a ajuta la economisirea timpului și a apei. Cele mai bune și mai economice sunt:

Bubblers:

Atașate la capătul duzei furtunului, aceste dispozitive transformă un jet de apă într-un jet ușor . Acestea sunt ideale pentru udarea răsadurilor fragile și a zonelor predispuse la eroziune.

Cuplaje cu eliberare rapidă:

Înșurubați-le rapid și ușor pe capătul furtunului.

Selectați duzele de pulverizare:

Acestea sunt echipate cu un cadran care vă permite să alegeți între diferite tipuri de setări de pulverizare. În funcție de nevoile de udare, puteți alege între ceață, duș, jet, jet plat sau chiar inundație.

Baghete de apă:

În general, fabricate din plastic dur sau din aluminiu ușor, acestea vă extind instantaneu raza de acțiune și vă permit să direcționați apa în locuri greu accesibile.

Tipuri de furtunuri

S-ar putea părea că toate furtunurile sunt la fel. Acest lucru este adevărat, deoarece acestea sunt pur și simplu niște tuburi lungi prin care curge apa pentru a iriga plantele. Simplu, nu-i așa? Cu toate acestea, există o clasificare a acestor instrumente, de la cele clasice, extensibile și spiralate.

Furtun clasic

De obicei, găsim furtunuri cu o lungime cuprinsă între 15 și 30 m Dacă am ales unul de bună calitate, acestea sunt de obicei foarte durabile și rezistente. Partea proastă este că ocupă mult spațiu și sunt mai greu de înșurubat.

Furtun extensibil

Furtunul extensibil este foarte util și ușor de depozitat. Este rezistent la lovituri și zgârieturi. De obicei, acestea sunt destul de ușoare și pot fi transportate cu ușurință dintr-un loc în altul în grădină.

Aceste tipuri de furtunuri își măresc dimensiunea de aproximativ trei ori în mod automat datorită efectului presiunii apei cu robinetul deschis, revenind rapid la dimensiunea inițială după ce ați terminat de udat și ați închis robinetul. Probabil că le-ați văzut în reclamele de la televizor.

Toate furtunurile extensibile și elicoidale sunt pregătite cu pistolul de deschidere și închidere corespunzător și cu duza de udare reglabilă în diferite poziții pentru a adapta debitul de apă, cu diferite poziții, de la ploaie fină la presiune maximă a jetului.

Furtun spiralat

Datorită formei lor elastice, acestea sunt ușor de colectat fără a ocupa mult spațiu. Acestea sunt destul de economice în comparație cu alte tipuri de furtunuri.

Partea proastă este că nu sunt foarte rezistente și nu sunt foarte lungi, ceea ce poate fi o problemă dacă terasa sau grădina dvs. este foarte mare (maxim 10-15 metri). Cu toate acestea, ele sunt ideale pentru terase și curți de dimensiuni mici și medii. Mai ales datorită designului lor de economisire a spațiului.

Furtunurile spiralate sunt foarte recomandate pentru udarea verandelor și a suprafețelor mici datorită dimensiunilor reduse.

Furtunuri de irigare prin picurare

În prezent, pe piață există și furtunuri microperforate pentru udarea curentă a ghivecelor de flori și a altor locuri mici sau greu accesibile.

Acestea sunt țevi de irigare prin picurare, perforate cu găuri mici în mod liniar și continuu de-a lungul întregii lor suprafețe.

În prezent, mulți fermieri folosesc acest tip de furtun pentru culturile lor datorită ușurinței de transport, a instalării și manipulării simple și a costurilor reduse.

Sfaturi pentru a cumpăra cel mai bun furtun

comprar-la-mejor-manguera-1024x768

- Economisirea banilor prin cumpărarea unui furtun simplu nu este o idee bună, deoarece se sparg ușor și veți ajunge să cheltuiți mai mult prin înlocuirea lor atunci când vă așteptați mai puțin.

- Cea mai bună alegere pentru o casă ar fi un furtun din PVC cu mai multe straturi, cu protecție UV și rezistență la frig.

-Pentru udarea teraselor, verandelor și a grădinilor de dimensiuni mici și medii, furtunurile întinse și furtunurile spiralate sau încolăcite sunt o alegere perfectă, pentru comoditatea utilizării și a colectării

-Nu cădeți în capcana de a plăti mai mult pentru un furtun de înaltă presiune dacă nu intenționați să folosiți o pompă pentru a amplifica debitul.

-Materialele folosite pentru confecționarea interiorului furtunurilor pot influența proprietățile apei destinate consumului uman și, prin urmare, nu trebuie să beți apa din furtunuri

-În mod normal, ar trebui să găsiți aceste unelte convenționale cu o lungime cuprinsă între 15 și 30 de metri . Pentru a alege lungimea unui furtun putem folosi un truc simplu, care constă în măsurarea distanței de la robinet până la cea mai îndepărtată parte a grădinii noastre și cumpărarea unui furtun de această lungime sau puțin mai mare.

-Furtunul cu diametrul de 1/2 inch nu trebuie să depășească 50 de picioare în lungime. În caz contrar, debitul va scădea. Cu cât conducta este mai lungă, cu atât diametrul trebuie să fie mai mare.

-O altă alternativă sunt furtunurile spiralate , care se retrag ușor și ocupă puțin spațiu datorită formei lor elastice. Nu sunt foarte rezistente și nu sunt foarte lungi, dar sunt perfecte pentru a fi folosite pe terase și curți.

-Dacă aveți o presiune foarte mică a apei, este mai bine să cumpărați furtunul cu un diametru mai mic.

- Dacă intenționați să îl utilizați destul de des, ar fi o idee bună să cumpărați role de furtun sau cărucioare mobile. De asemenea, puteți evita deteriorarea furtunului cu ajutorul acestora.

Pentru a prelungi durata de viață a furtunului, nu-l lăsați în lumina directă a soarelui și, atunci când îl depozitați, îndepărtați toată apa din el.

Întrebări frecvente

Cum încep să folosesc corect furtunul?

Primul pas este plasarea șaibei în interiorul cuplajului. Apoi puteți derula și îndrepta furtunul pe toată lungimea sa. Conectați furtunul la robinet, apoi montați duza. Porniți complet apa și lăsați aerul reținut să iasă cu ajutorul duzei - gata de utilizare!

Cum îmi depozitez furtunul?

Deconectați furtunul și goliți toată apa. Înfășurați-l și depozitați-l. Depozitați furtunul într-un loc curat și uscat pentru a-i prelungi durata de viață.

Se poate folosi apă caldă în toate furtunurile?

Nu. Pentru aplicațiile cu apă caldă trebuie utilizate numai furtunuri fabricate din cauciuc 100%.

Ce este Microshield?

Microshield este un antimicrobian care previne dezvoltarea mucegaiului pe exteriorul furtunului atunci când este expus la condiții de mediu umede.

La ce servește un furtun de udare?

Intenția furtunului de udare este de a scurge încet apa direct pe rădăcinile plantelor sau vegetației.

La ce se folosește un furtun de irigare?

Se utilizează pentru a pulveriza apă în zonele nou plantate. Lățimea aproximativă de pulverizare este de 3 metri.

Cum pot determina presiunea apei de la robinetul din grădină?

Pentru a determina presiunea apei, trebuie să folosiți un manometru de presiune a apei. Acestea pot fi găsite în magazinele de bricolaj pentru aproximativ 20 de euro. Pur și simplu puneți-l pe robinet și apoi porniți-l pentru a obține o citire.

Pentru a prelungi durata de viață a furtunului, trebuie să acționați deschiderea pistolului simultan cu robinetul, pentru a evita ruperea din cauza presiunii excesive.

Ar trebui să cumpăr furtunuri întărite?

Este posibil ca locul în care folosiți furtunul să fie o zonă nisipoasă, cu pietriș, așa că va avea nevoie de o întărire suplimentară pentru a se deplasa. Cu armare veți găsi un preț ușor mai mare, dar există întotdeauna un risc mai mic de perforare, îndoire și o durată de viață mai scurtă.

Sfaturi pentru udarea pe timp de vară toridă

Udați de două sau trei ori pe săptămână

Pe vreme foarte caldă este indicat să udați grădina des și în cantități mari, deoarece apa trebuie să se scurgă până la fund și adesea - din cauza temperaturilor ridicate - se usucă repede la suprafață și nu ajunge la rădăcini.

Dacă legumele tale sunt în recipiente, probabil că au nevoie de apă în fiecare zi, deoarece ghivecele tind să se usuce mai repede decât solul.

Pentru a uda manual un spațiu mic sau ghivecele, vă sfătuim să folosiți o duză de duș pentru o udare delicată, ca o ploaie. Dacă la început se formează bălți de apă la suprafață, continuați, dar repetați procedura de mai multe ori pentru a vă asigura că solul este complet umed.

Luați ca referință o anumită plantă

Priviți întotdeauna caracteristicile unei anumite plante și verificați dacă aceasta se ofilește atunci când grădina este uscată.

Un sfat util este să aveți ca referință o plantă cu frunze mari, cum ar fi dovleacul, deoarece frunzele mari pierd rapid multă umiditate. Desigur, este mai bine să udați în mod constant, astfel încât această 'indicație' să nu se întâmple niciodată, dar, în cele din urmă, este un fapt pe care probabil că nu îl știați.

Deși trebuie remarcat faptul că, în climatele foarte calde, uscate și însorite, plantele cu frunze mari se vor ofili puțin în mijlocul zilei, indiferent de efortul depus, dar ar trebui să se refacă rapid seara.

Evitați să udați frunzele plantei

Desigur, dacă folosiți un aspersor, este imposibil să nu udați frunzele atunci când udați grădina, așa că, în acest caz, vă sfătuim să udați dimineața devreme, pentru ca frunzele să se usuce devreme. Principiul grădinăritului aici este de a preveni ca frunzele să rămână umede, deoarece multe boli au nevoie de umiditate pentru a se dezvolta.

Un sfat bun este să setați aspersorul pe un cronometru, astfel încât să pornească chiar înainte de răsărit și să se usuce odată cu primele raze de soare.

Faceți tot ce puteți pentru a păstra apa pe pământ.

Un ultim sfat ar fi să creați un mulci organic care va acționa ca o barieră naturală între solul umed și soare. Puteți folosi paie de grâu, scoarță fin măcinată, ace de pin sau chiar frunze tocate, împrăștiate pe solul din jurul și de sub plante.

Scopul este de a forma un fel de pânză de umbră pentru a reține umiditatea și rădăcinile proaspete ale plantelor. Încearcă-l și nu vei regreta.