Gantere reglabile

mejores-mancuernas-ajustables

Dacă v-ați imaginat deja că faceți exerciții fizice din confortul propriei locuințe, fără a fi nevoiți să ieșiți din casă sau să plătiți pentru abonamente scumpe, atunci cele mai bune haltere reglabile vor fi perfecte pentru dvs., dar vă avertizăm că nu este întotdeauna ușor să găsiți un set bun, deoarece unele sunt foarte scumpe și nu merită, în timp ce altele sunt mai puțin costisitoare, dar pot fi fabricate din materiale nerezistente, cu mecanisme de blocare nesigure și finisaje de calitate scăzută. Așa că astăzi vom vorbi doar despre cele care merită.

 

Cele mai bune gantere reglabile

Care sunt cele mai bune gantere reglabile?

Dacă doriți să găsiți un set bun de gantere reglabile, trebuie să luați în considerare o mulțime de factori, cum ar fi așteptările dvs. în ceea ce privește creșterea musculară, spațiul de care dispuneți acasă, tipul de sistem de blocare pe care doriți să îl aveți și, bineînțeles, tipurile de exerciții pe care doriți să le practicați.

Vom aborda toate acestea mai în profunzime mai târziu, dar pentru moment vă voi ajuta să alegeți între cele mai bune 5 gantere reglabile de pe piață folosind lista mea de comparație. Te asigur că, până când vei termina de citit, te vei decide și vei lua acasă cele mai bune gantere pentru tine.

Iată dintre cele mai bune seturi de gantere reglabile:

1. Set de haltere reglabile Todeco

Versatil și complet

41acwQR8R1L

Vezi pretul Emag

Cu acest set excelent veți avea o capacitate totală de aproximativ 20 kg, ceea ce va fi mai mult decât suficient pentru a vă însoți în creșterea musculară pentru o perioadă mai mult decât lungă de timp. În total, are 12 plăci împărțite în 4 de 2,5 kg, 4 de 1,25 kg și alte 4 de jumătate de kilogram. Are două coliere rotative pentru a fixa plăcile la locul lor, mânere acoperite cu cauciuc antiderapant și material antirugină și chiar o husă convenabilă și confortabilă pentru a depozita sau transporta setul.

2. Gantere reglabile ScSPORTS

Finisaj cromat

51azXS4rLOL

Vezi pretul Emag

Dacă vă place aspectul cromat, atunci aceste gantere sunt ceea ce căutați. Acestea au o capacitate totală de 15 kg și au 12 plăci împărțite în 8 de 1 kg și 4 de ½ kg. În același timp, acestea sunt de tip tradițional, așa că aveți cele 4 gulere obișnuite pentru a pune totul la locul lor.

Și dacă vă faceți griji cu privire la locul în care veți depozita noul echipament de fitness sau cum îl veți transporta, nu vă faceți griji, deoarece vine cu o geantă de transport cu mâner, astfel încât să puteți organiza totul destul de ușor.

3. Gantere reglabile PROIRON PRKCAS 20K

Nu-i lipsește nimic

51OX92zN9tL

Vezi pretul Emag

Acesta este fără îndoială unul dintre cele mai versatile seturi de gantere datorită faptului că nu numai că vine cu două bare, dar include și o a treia bară extinsă, astfel încât să puteți mări și mai mult gama de exerciții posibile.

Capacitatea totală este de 20 kg, cu 4 plăci de 1,25 kg, 4 plăci de 2,5 kg și 4 plăci de 0,5 kg, numai că, dacă doriți, puteți adăuga și plăci suplimentare pentru a adăuga și mai multă greutate - ideal pentru cei care fac exerciții fizice serioase.

4. Haltere reglabile SONGMICS SYL20T

Calitate și comoditate

51MPR-165YL

Vezi pretul Emag

Halterele de la această marcă sfârșesc întotdeauna prin a ne încânta cu calitatea, durabilitatea și versatilitatea lor. În acest caz vorbim despre un set de 20 kg, realizat din fontă solidă, robustă și finisată în negru pentru a-i conferi un aspect fenomenal și, bineînțeles, protecție.

Este un tip tradițional, cu o bară nichelată cu suprafață antiderapantă și 4 plăci de 1,25 kg, 4 plăci de 2,5 kg, cele două bare și colierele de blocare. De asemenea, disponibil și în prezentarea de 40 kg gantere reglabile.

5. SONGMICS SYL20H gantere reglabile

Gata pentru orice

01GmVhVRioL

Vezi pretul Emag

Aceste gantere de un total de 20 kg sunt distribuite în 4 plăci de 2,5 kg, 4 de 1,25 și încă 4 de 1 kg. În plus, acestea sunt discuri de înaltă calitate, întărite la exterior cu PE și umplute cu nisip la interior, în timp ce ambele bare au o aderență perfectă din plastic pentru a preveni alunecarea și uzura metalului care le formează, care este chiar galvanizat.

Trebuie remarcat faptul că acestea sunt de o calitate excelentă, foarte durabile și cu un aspect foarte modern.

 

Cum funcționează ganterele reglabile?

mancuernas-ajustables

Deși halterele reglabile sunt pur și simplu asta, adică haltere la care poți ajusta greutatea pentru a le face mai flexibile și a le adapta mai bine la rutinele tale de exerciții, este adevărat că este important să cunoști diferitele tipuri care există pentru a le putea alege corect, lucru pe care îl vom vedea în profunzime mai târziu.

În orice caz, vă pot spune că sunt bare pe care puteți monta plăci de diferite greutăți pentru a obține sarcina dorită și pentru a obține rezultatele și creșterea musculară pe care le căutați.

Este ușor să întărești mușchii cu gantere?

Deși sunt un instrument fenomenal pentru construirea mușchilor și obținerea masei musculare dorite, nu vă gândiți că doar prin utilizarea halterelor veți avea corpul la care visați. În realitate, ele sunt unul dintre multele instrumente necesare, la fel ca o dietă bună, o rutină de exerciții fizice consecvente și antrenamente variate care combină diferite tipuri de activități.

Prin urmare, țineți cont de faptul că ați putea petrece mult timp uitându-vă în oglindă fără să observați prea multe schimbări, așa că rămâneți consecvenți și după câteva luni veți începe să vedeți progrese bune. Dacă veți continua pe drumul cel bun, credeți-mă, va continua să crească.

Este bine să folosiți gantere cu greutate mică?

mancuernas-clasicas

Depinde. Dacă abia începi să faci exerciții fizice și activitate fizică în general, atunci da. În acest caz, nu numai că este posibil, dar este necesar să începeți cu greutăți mici înainte de a trece la gantere mai grele. Ideea este că, dacă organismul dumneavoastră nu este obișnuit cu activitatea fizică și cu exercițiile fizice intense, orice efort ieșit din comun ar putea provoca leziuni sau alte afecțiuni fizice.

De asemenea, dacă observați că puteți ridica cu ușurință o halteră de 10 kg, de exemplu, acesta este un indicator clar că trebuie să luați ceva mai greu, cum ar fi o halteră de 12 sau 15 kg. Este vorba de a fi capabil să te forțezi puțin mai mult pentru a progresa.

Este posibil să schimbați sala de gimnastică pentru gantere acasă?

După cum am spus, vă puteți dedica exercițiilor cu gantere pentru o perioadă lungă de timp și, desigur, după câteva luni veți observa beneficiile. De asemenea, puteți face acest lucru doar acasă, dar credeți-mă, veți face progrese mult mai rapide și mai eficiente dacă combinați antrenamentele de acasă cu rutine bune de exerciții la o sală de sport.

Prin aceasta vreau să spun că puteți profita de utilizarea altor aparate, rutine și chiar alte instrumente, cum ar fi kettlebells, care vă ajută să lucrați mai multe grupe de mușchi în același timp, precum și că este bine să cereți ajutorul antrenorului de sală pentru a vă ghida și a vă ajuta să vă atingeți obiectivele.

Acum, dacă ești suficient de disciplinat pentru a urma un antrenament stabil și constant acasă, dacă îți cumperi un kit de greutăți bun și dacă urmezi și o dietă bună, atunci ai putea efectiv să spui adio sălii de sport și să te dedici câștigării de masă musculară din confortul casei tale.

Ce ar trebui să luați în considerare înainte de a cumpăra o pereche de gantere

Seturile de gantere reglabile sunt o modalitate fenomenală de a aduce sala de gimnastică în casă, ceea ce se poate traduce printr-o mai mare comoditate, fără efort suplimentar pentru a merge în altă parte pentru a face exerciții și ușurința de a face totul în intimitatea propriei case. Acum, nu toate ganterele reglabile merită banii, deoarece nu toate sunt fabricate din materiale de bună calitate, în timp ce altele pot fi atât de scumpe încât ai putea la fel de bine să plătești un abonament bun la o sală de sport fără probleme.

Deci, cum faci pentru a găsi un set bun de gantere? Ei bine, în afară de a citi lista de comparație de mai sus, urmați aceste sfaturi pentru a vă ajuta să vă cumpărați setul ideal:

Căutați seturi de haltere cu plăci ușor interschimbabile

Prin natura lor, aceste haltere nu vă permit să faceți schimbări rapide și bruște, ci trebuie să vă faceți timp pentru a ajusta și schimba greutățile pentru a se potrivi cerințelor dumneavoastră. Așadar, căutați un set bun, ale cărui plăci sunt ușor de schimbat, atâta timp cât nu vă petreceți 15 minute încercând să treceți de la 20 kg la 30 kg pentru că mecanismul de blocare este prea complicat sau pentru că pur și simplu nu este de bună calitate și necesită timp pentru a fi ajustat.

Ideea este să încercați să păstrați impulsul pe care mușchii dvs. l-au acumulat în timpul fiecărei repetări și să nu le acordați prea mult timp pentru a se răci între exerciții, ceea ce poate anula o mare parte din munca dvs. grea. Dar este bine, de asemenea, să vă asigurați că greutățile rămân atașate de bare în așa fel încât să nu se uzeze prea repede. Așadar, căutați seturi care să mențină un echilibru bun și în care bazele în care merg greutățile sunt solide.

Consultați opiniile persoanelor care au folosit halterele pe care doriți să le cumpărați

Atunci când ați pus ochii pe un anumit produs, este întotdeauna bine să aruncați o privire asupra recomandărilor și opiniilor altor utilizatori care au folosit deja modelul în cauză sau modele similare. Așadar, dacă aveți prieteni pasionați de fitness sau profesioniști, dați-le un telefon și întrebați-i cât timp au rezistat, dacă sunt ușor de pus și de dat jos, dacă barele sunt ușor de prins atunci când ridicați și faceți exerciții, dacă mânerele sunt suficient de confortabile și multe altele.

În acest fel, puteți economisi o mulțime de bani pe seturi care nu vor merita pe termen lung și puteți chiar să învățați câte ceva despre cum funcționează și cum să le folosiți la maximum. Vei evita chiar și fiascoul de a lua halterele acasă și de a le lăsa tot timpul într-un colț pentru că nu au funcționat așa cum te așteptai.

Cumpărați seturi care au atât greutatea minimă, cât și cea maximă de care aveți nevoie

Atunci când cumpărați seturi de haltere, este important să fiți realist și să știți câtă greutate puteți ridica, dar este, de asemenea, necesar să vă păstrați așteptările ridicate și să faceți tot posibilul pentru a obține creșterea pe care o doriți. Prin urmare, cel mai bine este să cumpărați un set care poate acoperi spectrul de greutăți pe care doriți și trebuie să le ridicați.

Adică, dacă rutinele dvs. implică unele exerciții în care antrenați noi grupe musculare, probabil că aveți nevoie de greutăți foarte mici, așa că noul set ar trebui să vi le ofere fără probleme. În egală măsură, odată ce veți continua să vă antrenați și vor trece luni, creșterea musculară va fi de așa natură încât va trebui să măriți puțin sarcina și să atingeți niveluri de care probabil nu credeați că veți avea nevoie înainte. Așadar, dacă puteți cumpăra un set cu greutăți puțin mai mari decât cele de care aveți nevoie acum, faceți-o. În acest fel, evitați să nu vă faceți rău.

Asigurați-vă că greutățile nu alunecă

Ați fost vreodată la o sală de sport ieftină sau la o sală de sport improvizată acasă la un prieten? Dacă răspunsul tău este da, probabil că ai încercat barele pe care greutățile alunecă și uneori ajung să cadă pe podea, ceea ce poate fi foarte periculos pentru tine sau pentru cei din jur. Imaginați-vă că ridicați o halteră de 30 kg și una dintre greutăți vă cade pe picior, sau că cineva trece pe lângă dumneavoastră și placa alunecă pe podea și îl lovește.

Pentru a evita acest lucru și zgomotul enervant al plăcilor care se lovesc de metalul barei de fiecare dată când faceți o ridicare, verificați dacă modelul pe care îl cumpărați are un dispozitiv de siguranță pentru a le menține în poziție. De fapt, există și modele care includ un fel de cauciuc sau un protector între plăci pentru a le împiedica să se ciocnească între ele și să se uzeze și să vă enerveze cu acele zgomote enervante.

Alegeți un set ușor de depozitat

Nimeni nu vrea un set de haltere imposibil de depozitat. Bineînțeles, nu vom petrece toată ziua ridicând greutăți, ci cel mult câteva ore pe zi (și asta în cele mai bune cazuri), așa că nu are rost să avem plăci și bare împrăștiate în dormitor sau în biroul de acasă, care să ne încurce și să ocupe spațiul altora. Prin urmare, în mod ideal, produsul pe care îl cumpărați ar trebui să includă o modalitate de a depozita cu ușurință componentele.

De obicei, această soluție este o cutie simplă în care puteți depozita toate plăcile și tijele fără niciun inconvenient pentru a păstra totul în ordine și la un loc. Puteți chiar să puneți totul deoparte după ce ați terminat, să o puneți în mașină și să o luați cu dvs. a doua zi în parc sau acasă la un prieten pentru a vă transporta propria sală de gimnastică privată aproape oriunde. Acest lucru vă va oferi o mare libertate și confort.

Tipuri de gantere reglabile

După cum am menționat mai devreme, există mai multe tipuri de gantere reglabile. Dar cum diferă unul de celălalt și ce îl face pe unul mai bun decât celălalt?

Tradițional

Aceste modele au o halteră, plăci cu greutăți și un fel de coliere sau sisteme de prindere care sunt folosite pentru a ajusta greutățile la halteră. În acest tip de halteră trebuie să urmați trei pași pentru a modifica sarcina. Primul pas este să deșurubați colierele, să introduceți și să scoateți plăcile după cum este necesar și, după ce obțineți combinația dorită de greutăți, să puneți la loc colierul.

După cum puteți vedea, este sistemul pe care probabil că l-ați folosit toată viața, deoarece sălile de sport le pun adesea în instalațiile lor, deoarece sunt destul de durabile, accesibile și sigure.

Inovatoare

Acestea sunt practic o singură piesă care are mai multe plăci conectate între ele și vă scutesc de deranjul de a îndepărta manual fiecare placă pentru a obține configurația dorită. De aceea sunt foarte confortabile și convenabile și este nevoie de doar câteva secunde pentru a schimba greutățile.

În același timp, acestea sunt sistemele ideale pentru cei care au un spațiu de depozitare limitat. Pentru că au atât de puține piese, sunt mai puțin incomode și chiar un pic mai minimaliste, ca să spunem așa, nu veți avea nevoie de prea mult spațiu pentru a le depozita.

Beneficiile halterelor reglabile

În general, halterele sunt excelente pentru exerciții fizice, deoarece pot obține beneficii mari, cum ar fi faptul că fac ca multe dintre grupurile musculare să lucreze în același timp, nu numai pentru a ridica greutatea în sine, ci și pentru a vă oferi echilibrul potrivit în timp ce terminați sarcina. De asemenea, acestea vă permit să vă lucrați brațele separat, ceea ce vă ajută să le echilibrați în ceea ce privește forța și să împiedicați ca cel mai puternic să întrerupă creșterea celuilalt.

Acum, cu seturile de greutăți reglabile aveți beneficii suplimentare față de acestea, pe care le vom vedea mai jos:

Gama de exerciții

Cu gantere reglabile puteți acoperi o gamă largă de exerciții și rutine care nu numai că implică brațele, bicepsul și tricepsul, ceea ce este destul de important, dar vă permite să antrenați și alte grupe musculare prin simpla răsucire a corpului sau prin variația ușoară a mișcării efectuate.

În acest fel, ați putea trece de la antrenamentul bicepsului la triceps și apoi la umeri, pentru a termina zona superioară cu spatele și apoi să începeți zona inferioară. Da, chiar și pentru genuflexiuni, fese sau viței, acestea pot fi fenomenale, oferind rezultate incredibile într-un timp scurt.

În mod similar, cu un aparat de exerciții staționare sunteți limitat la anumite unghiuri de lucru și la aceeași gamă de mișcare, ceea ce va deveni plictisitor. Partea bună a greutăților reglabile este că le puteți varia oricât de mult doriți și puteți da rutinelor dvs. acea întorsătură atât de necesară, astfel încât vă veți plictisi mult mai puțin și veți rămâne la înălțimea antrenamentelor dvs. pentru mult mai mult timp.

Preț

V-ați uitat vreodată online la prețurile aparatelor de exerciții fizice staționare? Chiar și cele mai ieftine costă în jur de 1 000 de euro, ca să nu mai vorbim de cele de top, ceea ce poate fi o adevărată insultă pentru buzunarele noastre zgârcite. Și, bineînțeles, probabil că știți și cât costă un abonament la o sală de sport și toate costurile și efortul pe care le implică faptul că trebuie să vă deplasați de mai multe ori pe săptămână pentru a face sport.

Ei bine, halterele reglabile bune, de înaltă calitate și durabile pot costa în jur de 50 de lire sterline și trebuie doar să aveți grijă de ele, cum ar fi să le ștergeți cu o cârpă curată după ce terminați, pentru a elimina excesul de transpirație și umiditate și pentru a preveni rugina, și să vă asigurați că le puneți într-un loc bun de fiecare dată când vă terminați antrenamentul. Inutil să mai spunem că sunt foarte convenabile din punct de vedere economic.

Comoditate

După cum am spus, acestea sunt capabile să vă ofere o gamă foarte largă de exerciții, trebuie doar să petreceți câteva secunde pentru a schimba poziția și, probabil, să schimbați o placă de greutăți pentru a avea un exercițiu diferit pentru picioare, brațe, spate, umeri sau chiar fese.

Te vor însoți mult timp

Dacă ești Hulk Hogan sau Dwayne Johnson, probabil că vei distruge orice set de greutăți și va trebui să cumperi mereu plăci noi, mai grele. Cu toate acestea, realitatea pentru noi, muritorii de rând, este diferită și, deși va dura ceva timp să folosim toate greutățile disponibile în setul nostru de haltere până când va trebui să trecem la ceva de un calibru mai mare, este adevărat că vom avansa puțin câte puțin în funcție de nivel. Prin urmare, vom avea nevoie de un model care să ne însoțească și să evităm cheltuielile suplimentare de a trebui să cumpărăm mereu plăci noi.

Acestea fiind spuse, halterele reglabile sunt grozave, deoarece vă permit să creșteți treptat greutățile și să le combinați după cum doriți, astfel încât vor sfârși prin a vă împinge și a vă ajuta să continuați să creșteți, în plus, va fi mult mai mult timp înainte de a fi nevoie să cumpărați plăci de calibru mai mare.