26 martie 2019

Sursa: ria.ru

 Potrivit informațiior date publicității de agenția de știri RIA Novosti, care îl citează pe directorul Serviciului Federal al Gărzii Naționale Ruse, general de armată Viktor Zolotov, în Kerci afost constituită o brigadă marină special destinată pazei și protecției Podului Crimeei.


Potrivit lui Zolotov, noua unitate dispune de tehnică și efective capabile să prevină orice sabotaj atât terestru, cât și maritim.


În octombrie 2017, Garda Națională Rusă anunțat că a fost luată decizia de înființare a noii brigăzi marine și că: 
- a fost înființat un detașament de scafandri ale cărui misiuni includ prevenirea acțiunilor de sabotaj și descoperirea explozibilor;
- detașamentul de scafandri va dispune de ambarcațiuni de mare viteză și instrumente de observare capabile să monitorizeze adâncurile mării;
- pe ambarcațiunile brigăzii maritime speciale, Proiect 21980 ,,Grachonok”, va fi instalată aparatură specială de cercetare, care va permite detectarea forțelor inamice și a țintelor subacvatice.


În martie 2017, vicepremierul Crimeei, Georgy Muradov, a declarat că securitatea PoduluiCrimeei va fi asigurată de ,,toate forțele, inclusiv componenta militară și serviciile speciale”.

 

Garda Națională Rusă a înființat o brigadă destinată pazei Podului Crimeei

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE