Gazon artificial

mejor-césped-artificial

Nu se udă, nu se tunde, nu se decolorează, nu se taie marginile, nu se fertilizează, nu se folosesc substanțe chimice, nu se deteriorează animalele de companie, nu sunt dăunători, nu sunt alergii și nu sunt urme de noroi. Toate acestea sunt posibile odată ce aveți cea mai bună iarbă artificială instalată în casa dumneavoastră.

Principalul său avantaj: liniștea pe care v-o va oferi. Vă simțiți descurajat când vine vorba de întreținerea spațiilor verzi? Știm că da, deoarece cu toții am trecut prin acest scenariu la un moment dat.

Prin această comparație vă vom prezenta o soluție de bună calitate, astfel încât să vă puteți înfrumuseța împrejurimile cu un aspect natural și simplu.

Utilizarea gazonului artificial pentru gazon permite proprietarilor de case și familiilor să se bucure de grădina lor pe tot parcursul anului. Întreținerea sa este redusă, este foarte durabilă și are un aspect estetic deosebit.

Alegerea unuia dintre aceste produse depinde de gusturile individuale, precum și de utilizarea preconizată. Culorile, formele, densitățile și dimensiunile joacă un rol important în decizia de cumpărare.

Ca regulă generală, ar trebui să aveți în vedere următoarele aspecte pentru a lua cea mai bună decizie:

  • Pe ce suprafață va fi așezată: poate fi așezată pe pământ, beton, pavele, cărămizi, terase din lemn sau aproape orice suprafață dură.
  • Suprafața este plană: gazonul artificial nu trebuie instalat pe o suprafață neuniformă, deoarece se vor forma pungi de aer.
  • Care este dimensiunea terenului: pentru a ști cât de mult trebuie instalat.
  • Are podeaua dumneavoastră un drenaj bun: acest lucru previne acumularea excesivă de apă atunci când plouă.

Cele mai bune peluze artificiale

Iată cele mai bune peluze artificiale:

1. Gazon artificial ARKMat G40B-2-5M

Rezistent la raze UV

61Xh1JJEhlL

Vezi pretul Emag

Arătați grozav pe tot parcursul anului când instalați gazonul artificial ARKMat, îl puteți amplasa cu ușurință în medii interioare și exterioare, deoarece nu necesită umplutură de nisip.

Designul rezistă foarte bine la umezeala produsă de precipitații și se usucă rapid, iarba artificială este de înaltă densitate și are o înălțime de 40 mm.

Întreținerea sa este redusă, astfel încât curățarea va fi o sarcină simplă, producătorii oferă modele cu dimensiuni diferite, astfel încât să o puteți alege pe cea mai potrivită pentru spațiul pe care îl aveți la dispoziție acasă.

2. Gazon artificial DECOWEB

Garanție 5 ani

01GmVhVRioL

Vezi pretul Emag

Decorați orice spațiu cu această minunată iarbă artificială, designul este lipsit de plumb și componente toxice. Are un sistem de drenaj excelent și o iarbă cu aspect natural, cu fire verzi și prăjite de 30 mm înălțime.

Ultra durabilă și foarte plăcută la atingere, va fi ideală pentru a vă bucura de un timp bun în compania copiilor și a animalelor de companie. Utilizatorul va putea să instaleze ușor gazonul cu ajutorul unui ghid de instrucțiuni care însoțește modelul.

3. Gazon artificial pentru terasă Nortele Zurich 200728

Cel mai aproape de realitate

51wKoFoVrNL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să dați o notă spectaculoasă grădinii sau terasei dvs., alegeți modelul Zurich de la marca Nortele. Acest gazon de 1×4 metri este disponibil în grosimi de 20, 30 sau 40 mm. Este disponibil în 4 culori: 3 verzui diferite și maro pentru un aspect mai natural. Nu necesită întreținere tradițională, cum ar fi cositul, îngrășăminte, pesticide sau cantități mari de apă. Cu bază perforată pentru un drenaj bun și stabilizator UV pentru a-și menține verdeața. Ușor de curățat.

4. Gazon artificial pentru terenul de fotbal Eshopalia Madeira

Durabilitate mare

41xNoIuvF+L

Vezi pretul Emag

Dincolo de aspectul vizual atractiv, există cei care caută o rezistență mai mare la condițiile meteorologice și la călcarea constantă. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, vă recomandăm acest gazon artificial foarte rezistent. Găurile sale de drenaj permit trecerea apei fără acumulări. Grosimea oferită este de 20 mm, ceea ce reprezintă dimensiunea medie pentru terenurile cu gazon natural. Acesta are un strat adeziv și alte componente pentru o instalare ușoară. Perfect pentru terase și zone de joacă pentru copii. În role de 2×4 metri.

5. Gazon artificial pentru balcon P Green

Ideal pentru apartamente

4176WBEBfiL

Vezi pretul Emag

Toți cei care au nevoi decorative mai mici pot conta pe această prezentare atractivă, cu un aspect robust și rezistent, într-o rolă completă de 1×5 metri pentru a fi amplasată pe terase și grădini mici. Are o verdeață care va face ca orice spațiu natural să iasă în evidență. Este confecționat din material sintetic care previne umiditatea și rezistă la razele soarelui. Cu o textură moale și plăcută la atingere pe suprafața sa și un drenaj care filtrează apa fără niciun inconvenient. Raport calitate-preț excelent.

6. Gazon artificial Outsunny pentru grădină

Rezistență la intemperii

51IH1XAseRL

Vezi pretul Emag

Orice eveniment din exteriorul casei va beneficia de naturalețea oferită de această ofertă accesibilă . Nuanța verde și textura asemănătoare cu cea a ierbii reale sunt proprietăți care vor fi observate de oaspeți. Materialul de fabricație nu se încălzește ușor și își păstrează culoarea originală. În role de 3×1 metri și o grosime de 25 mm. Deși este o alternativă la cea reală, nu prezintă niciun pericol pentru mediu.

7. Gazon artificial Catral pentru câini

Simplu și practic

51HUMn3EtQL

Vezi pretul Emag

A avea un buget restrâns nu este o problemă. Pentru aceasta, avem acest produs, cel mai puțin costisitor dintre toate cele prezentate, care va face posibilă amenajarea mediului exterior sau interior cu un punct verde. Grosimea sa este de 6 mm, suficient pentru a acoperi unele spații decorative mai mici . Este disponibil în format 1×5 metri și este perfect pentru condiționarea zonelor în care stau animalele noastre. Îl puteți folosi în zona piscinei gonflabile , ca covorașe de iarbă artificială pentru oaspeții dumneavoastră.

Ghid de cumpărare: Cea mai bună iarbă artificială

Ce este iarba artificială?

Gazonul artificial este un material de suprafață folosit pentru a imita iarba. În general, se utilizează în zonele în care iarba nu poate crește sau în zonele în care întreținerea gazonului este imposibilă sau nedorită. Gazonul artificial este utilizat în principal pe stadioane și terenuri de sport, dar poate fi găsit și pe terenurile de joacă și chiar în pereți.

Gazonul artificial oferă o suprafață care aproape că nu necesită întreținere, nu are nevoie de lumina soarelui și are un sistem de drenaj. Evoluțiile recente din industria gazonului artificial includ noi sisteme care au lame de iarbă simulate, susținute de un material de umplutură, astfel încât iarba nu se compactează.

Principalele utilizări ale gazonului artificial

Gazonul artificial poate fi folosit pentru:

Putting Greens

Nevoile reduse de întreținere îi determină pe mulți proiectanți de terenuri de golf să amplaseze iarbă artificială în aceste spații. Acestea sunt adesea folosite în interiorul casei sau al biroului, pentru a crea o versiune minimă pentru practică.

Amenajare peisagistică rezidențială

Unii locuitori sunt înclinați să folosească gazonul fabricat pentru că este mai ieftin în comparație cu gazonul natural, ceea ce reduce cheltuielile prin faptul că nu este nevoie de activități frecvente de întreținere, menținându-l verde ani de zile.

Terenuri de sport

Gazonul sintetic este prezent pe terenurile de fotbal, de baseball și pe multe alte stadioane pentru dezvoltarea diferitelor discipline sportive. Pe lângă faptul că oferă un aspect natural, acestea contribuie la o mai bună aderență și la o mai mare moliciune la atingere, reducând astfel daunele fizice.

Locuri de joacă

Un număr tot mai mare de locuri de joacă și grădinițe aleg iarba sintetică pentru zonele de joacă, oferind astfel mai multe oportunități pentru copiii mici de a fi activi. Acestea oferă suprafețe sigure, rezistente și accesibile, care pot fi folosite de copii pe tot parcursul anului, pentru a le crește nivelul de activitate fizică

Companii

Gazonul artificial oferă o modalitate durabilă și rentabilă de a acoperi suprafețe mari sau mici pentru standuri de expoziție sau vitrine. Produce o senzație realistă de pe picioare și poate ajuta afacerea dvs. atât în ceea ce privește recunoașterea mărcii, cât și vânzările.

Spații pentru câini și pisici

O alegere populară pentru iubitorii de animale. De asemenea, majoritatea gazonului pentru animale de companie încorporează agenți antimicrobieni în formula sa pentru a preveni dezvoltarea toxinelor și a neutraliza mirosurile.

Balcoane

Pe lângă adăugarea unor ghivece cu plante pe balcon, instalarea unei pardoseli din iarbă artificială poate înveseli ceea ce altfel ar fi o zonă potențial plictisitoare.

Săli de sport

Gazonul pentru săli de sport prezent în aceste facilități sportive este destinat antrenamentelor cu impact ridicat, generând o senzație de moliciune pentru a evita rănile prin frecare și fiind extrem de rezistent.

Modelare

Caracteristica sa realistă este perfectă pentru modelele arhitecturale .

Ele pot fi găsite și ca podele pentru scenă, în unele piețe și pentru târguri și evenimente.

Lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra gazon artificial

Trafic

Trebuie să se știe cât de mult trafic se va desfășura pe gazonul artificial care urmează să fie instalat. Uzura produsă va fi mai mică în funcție de calitatea materialului de fabricație. Acesta poate fi plasat într-o alee ca un covor detașabil.

Calitate

Alegerea corectă a unui produs bun, fabricat conform standardelor de calitate, va determina durabilitatea acestuia în timp. Materialele cu o soluție de protecție UV încorporată își vor păstra culoarea chiar și în cele mai dramatice condiții.

Grosimea gazonului

Lungimea fiecărui fir de verdeață artificială determină grosimea totală a gazonului. Acestea trebuie să fie la intervale cuprinse între 20 și 30 mm. O lungime mai mare poate provoca prăbușirea acesteia sub efectul gravitației, producând zone care par aplatizate și neuniforme cu restul.

Densitate și greutate

Aglomerarea firelor crește costul și greutatea acestora. Cele cu o valoare pe metru de 3 kg sunt considerate printre cele mai bune. Volumul mare de greutate folosit deasupra gazonului împiedică câinii să tragă de margini.

Umplutură și suport

Gazonul artificial de înaltă calitate este prevăzut cu un cablu de anvelope din poliester pentru suport. Un model mai dens pentru instalațiile rezidențiale și comerciale necesită mai puțin umplutură sau nisip decât ceea ce se folosește la instalarea pentru terenuri.

Sistemele de amortizare sunt realizate din compuși de cauciuc sau din spumă de poliester. În compoziția bazei de cauciuc se folosesc uneori anvelope de cauciuc, care absorb impactul.

Adezivul joacă un rol important, cu rezultate diferite în funcție de calitatea acestuia.

Culoare

intenția majorității oamenilor este de a alege un gazon fabricat industrial cu o culoare care să pară naturală. Diferite nuanțe de verde se întrepătrund cu maro pentru a obține acest efect.

Cu toate acestea, există grupuri care își asumă cu îndrăzneală această provocare, încorporând selecții de culori care atrag atenția. Oricare ar fi obiectivul tău, vei găsi mai multe oferte pe piața .

Întreținere

Pentru a vă asigura că iarba artificială rămâne în stare bună și arată strălucitor pe tot parcursul anului, este necesară o întreținere regulată. Încercați să o periați frecvent pentru a îndepărta orice murdărie, pământ sau resturi. Nu spălați sub presiune, deoarece acest lucru tinde să îndepărteze orice umplutură prezentă.

Articolele fierbinți, cum ar fi grătarele, nu trebuie așezate direct pe suprafață, la fel ca și țigările aprinse și obiectele grele pe gazon. În zonele umede, poate fi necesară tratarea suprafeței cu un erbicid o dată pe an.

În cazul animalelor de companie, se recomandă ca fecalele de câine să fie îndepărtate cât mai curând posibil, prin spălarea cu furtunul a zonei și perierea ușoară, dacă este necesar. Nu permiteți câinelui dumneavoastră să sape în suprafață sau să mestece marginile.

Instalare și sub-bază

Baza instalației, care este în pământ, beton sau compactată, trebuie nivelată cu un excavator și apoi netezită cu un cilindru cu abur. Acesta este un factor de grijă pentru succesul și rezultatul dorit. Suprafețele inegale pot deveni evidente în timpul așezării gazonului, astfel încât se recomandă să fiți atenți la acest aspect.

Sub-bază

este termenul pe care îl folosim pentru a descrie zona de sub gazonul artificial. De obicei, este compus dintr-un amestec de nisip și pietriș, deși, în unele cazuri, este format din beton, asfalt sau chiar o bază de lemn.

Natura bazei are tendința de a se contracta sau de a se dilata în fața umidității și a căldurii. De aici și importanța de a avea o sub-bază care să reducă posibilitatea de a crea riduri, puncte moi și găuri în covorul verde.

Odată instalat, un material, cum ar fi plută mărunțită, granule de cauciuc sau nisip (sau un amestec), este împrăștiat pe gazon și greblat între fibre. Materialul din fibre de nucă de cocos, sintetic sau hibrid poate fi susținut prin generarea unei suprafețe cu o anumită elasticitate.

Umplutură de nisip

Această opțiune nu este la fel de economică ca celelalte, dar are avantaje notabile. Menține iarba în poziție, împiedicând ondulațiile, protejează fibrele artificiale, crește rezistența la foc, îmbunătățind în același timp absorbția, reduce statica și previne apariția buruienilor.

Implicațiile utilizării gazonului artificial asupra mediului

Tendința de a aplica gazonul artificial a devenit alternativa preferată pentru peisajele rezidențiale, comerciale și de locuit : este mai atractiv, mai liber și mai ecologic.

Contribuie la conservarea apei prin reducerea drastică a consumului de apă. Acestea nu necesită pesticide și îngrășăminte toxice care dăunează oamenilor și animalelor, precum și mediului înconjurător.

Nu necesită cositori sau mașini de tăiat buruieni care produc emisii nocive în atmosferă, aspect care are un impact pozitiv asupra sănătății și economiei casnice.