Gel intim
Infecțiile vaginale sunt atât de comune și frecvente încât căutarea celui mai bun gel intim și începerea utilizării acestuia sună ca o idee bună pentru a te proteja. Menținerea igienei în această zonă este foarte importantă pentru a preveni disconfortul, cum ar fi vaginita. Vaginita poate fi cauzată de ciuperci și bacterii și este foarte neplăcută și inconfortabilă.
În plus, veți dori cu siguranță să vă păstrați mereu curat și să evitați acele mirosuri neplăcute tipice care pot apărea acolo jos din cauza lipsei de curățenie.
Este important să înțelegem că prea mult din orice este rău. Curățarea excesivă ar putea chiar să ucidă bacteriile bune care vă protejează de bacteriile rele care provoacă infecții. De aceea, este atât de important să știi cum să alegi produsul potrivit pentru îngrijirea zonei tale intime.
Problema este că există multe pe piață, de diferite mărci și prețuri. De aceea, s-ar putea să nu fie atât de ușor să o găsești pe cea potrivită.
Cele mai bune geluri intime
Care este cel mai bun gel intim?
Trebuie să fie un produs moale și delicat, cu ingrediente care să aibă grijă de pielea sensibilă din acea zonă. Asta înseamnă că ar trebui să căutați unul care este de bună calitate. Găsirea lui este deja o realizare și dacă, în plus, îl găsești la un preț scăzut, economic sau accesibil, vei ieși în câștig.
Dacă nu vrei să te pierzi într-o mare de opțiuni, o recomandare bună este să urmezi părerea altor fete care au folosit și testat aceste geluri. Cele care sunt cele mai populare sunt, în general, cele mai eficiente.
Am pregătit o comparație a celor mai bune 5 geluri intime folosite de mai multe femei care le-au considerat ca atare. Verifică-l, astfel încât să îl poți folosi ca un ghid pentru a te ajuta să găsești gelul de îngrijire feminină potrivit pentru tine.
Iată dintre cele mai bune geluri intime:
1. Cattier Gynea Gentle Care gel intim 500ml
Cu flori de calendula și geranium organic
Este un gel foarte bun, deloc agresiv și cu respect pentru mucoasa din zona intimă și cu componente foarte delicate. Printre ingredientele sale se numără floarea de calendula și geranium organic, care au rolul de a înmuia și de a calma pielea. Menține nivelul corect al pH-ului, chiar și în timpul menstruației și al sarcinii.
2. GREEN Pharmacy gel intim
Fără parabeni și coloranți
Are un pH neutru pentru a nu afecta nivelul de aciditate vaginală și este, de asemenea, fungicid. Miroase foarte bine și este delicat la curățare. Dozatorul este foarte practic.
Are un efect calmant asupra pielii, mai ales în cazul iritațiilor. Are un preț economic, așa că este foarte convenabil.
3. Armonia Intimate Gel
Combinație hidratantă
Amestecul care intră în formula sa și care include Aloe Vera și extract de cimbru este ideal pentru hidratarea și regenerarea pielii și pentru calmarea iritațiilor și a mâncărimilor. Miroase foarte bine. Curăță în timp ce protejează și, cel mai bine, este foarte accesibil.
4. Vagisil gel de igienă intimă zilnică
Protejează timp de 24 de ore
Este unul dintre cele mai cunoscute și mai utilizate. Conține o protecție specială împotriva mirosurilor neplăcute și nu conține săpun pentru a respecta echilibrul pH-ului intim.
Poate fi utilizat în timpul menstruației și este potrivit pentru persoanele cu piele atopică sau sensibilă. Se recomandă să se elimine mirosul de deversare.
5. Gel intim Lactacyd
Proaspăt și confortabil
Foarte important, conține acid lactic pentru a păstra mediul acid din vagin care împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.
Este foarte delicat, iar prețul este foarte economic. Nu irită pielea și lasă un parfum bun. Este îmbogățit cu extract de bumbac și este potrivit pentru utilizare zilnică.
Ce este un gel intim și ce face acesta?
Este un săpun blând și delicat, formulat pentru igiena intimă a femeilor.
Nu necesită prescripție medicală, deci este ușor de găsit în farmacii, pe rafturile accesibile publicului și, bineînțeles, online.
Printre varietățile care există, este posibil să se găsească cu diferite niveluri de protecție pentru această zonă delicată a corpului. Poate fi antibacteriană, hipoalergenică, antifungică, hidratantă, cu efect de răcire pentru a calma o zonă iritată etc.
Partea bună este că aproape toate săpunurile de acest tip sunt concepute pentru a echilibra pH-ul și pentru a proteja flora vaginală împotriva acelor bacterii care provoacă adesea infecții. Echilibrul pe care îl oferă pentru a preveni sau contracara infecțiile sau iritațiile servește, de asemenea, ca o ușurare pentru uscăciune, mâncărimi și controlul mirosului.
Poate promova chiar și producția de bacterii bune care promovează sănătatea acolo jos, cum ar fi lactobacillus.
- Este într-adevăr sigur de utilizat?
Poate fi folosit chiar și în timpul sarcinii și după naștere. Cele mai multe dintre aceste geluri sunt foarte blânde, pe bază de apă și nu conțin lauril eter sulfat de sodiu. Acesta este un detergent care poate fi foarte agresiv pentru zona intimă.
În plus, un gel intim, care poate fi, de asemenea, pentru uz masculin, include de obicei în formula sa ingrediente precum uleiul de arbore de ceai, trandafirul, extracte de cimbru, aloe vera, merișor sau este îmbogățit cu un agent calmant special pentru iritații. De asemenea, pentru a trata disconfortul provocat de herpes.
Există o prezentare de gel pediatric, care ajută la igiena intimă la fete. Foarte util și convenabil.
Acidul lactic inclus în componentele sale ajută la menținerea pH-ului corect al zonei intime și la menținerea unui nivel scăzut de alcalinitate. Acest lucru previne uscăciunea și iritația și mâncărimile care rezultă și care sunt foarte enervante.
Cum să alegi un gel intim bun?
După cum v-am mai spus, alegerea între atât de multe mărci, prețuri și ingrediente nu este o sarcină ușoară. Din acest motiv, este mai bine să știm ce trebuie să aibă cu adevărat un gel pentru igiena intimă a femeilor și, pe baza acestor criterii, să îl căutăm pe cel mai eficient.
Ar trebui să fie cel care curăță, dar în același timp te protejează și/sau te scutește de iritații, mâncărimi și infecții la nivelul vaginului. Urmați aceste sfaturi pentru a-l găsi mai repede:
- Fără parabeni sau parfumuri:
Nu uitați să căutați produse fără parabeni și fără parfum. De asemenea, nu conține alcool. Toate acestea sunt substanțe chimice care nu sunt deloc favorabile mediului care ar trebui menținut în această zonă a corpului. De fapt, acestea pot provoca alergii și este mai bine să fie evitate.
Vaginul are un nivel normal al pH-ului de aproximativ 3,8, 4,5 și un maxim de 5,5. Acest lucru înseamnă că este mai mult acid decât alcalin. Prin urmare, gelul pe care îl cumpărați și îl folosiți pentru a vă curăța vaginul trebuie să asigure respectarea acestor niveluri. Acest lucru va reduce riscul de iritație și infecție, deoarece bacteriile vor fi ținute la distanță.
- Hidratante încorporate:
Pentru a preveni uscăciunea, cel mai bine este ca acestea să conțină ingrediente hidratante. Multe includ, așa cum am menționat mai sus, extracte de aloe vera, cimbru, măceșe, arbore de ceai, chiar și mușețel pentru a calma eventualele disconforturi. Nu ezitați să le alegeți pe cele care le adaugă la pregătirea lor.
- Nu ratați acidul lactic:
Amintind punctul special al pH-ului, acidul lactic păstrează aciditatea zonei și previne formarea de bacterii și ciuperci străine care o pot ataca și îi pot deteriora sănătatea. Așadar, nu uitați să căutați acest lucru pe eticheta oricărui gel de curățare vaginală.
Poate fi folosit un gel sau un săpun antibacterian pentru curățarea intimă?
De preferință, nu. Astfel de produse tind să ucidă prea multe bacterii, chiar și pe cele care ar trebui să rămână acolo pentru a păstra sănătatea pielii. Doar în cazuri extreme, când aveți menstruația, le puteți folosi și apoi le puteți abandona pentru a vă curăța doar cu produse blânde.
[evaluări]
Surse:
MedlinePlus: Vaginită
Societatea Spaniolă de Ginecologie și Obstetrică: Candidoză vaginală